Moeizame zege Feyenoord op Groningen

Moeizame zege Feyenoord op Groningen
Feyenoord wordt niet bestraft voor verval na fraaie goal Toornstra
Jens Toornstra, FC Groningen en De Kuip blijkt een vruchtbare cocktail voor Feyenoord de laatste jaren. Zo ook dit weekend: Toornstra schoot de Rotterdammers op fraaie wijze naar de overwinning tegen de ploeg uit het hoge noorden: 1-0.

De pass van Jordy Clasie was precies op tijd, na zes minuten spelen in Rotterdam. Toornstra stond net geen buitenspel, controleerde de bal op de borst en nam hem nog voor die de grond raakte op zijn slof: doelpunt.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Feyenoord inspiratieloos naar winst tegen FC Groningen | Eredivisie

Met zijn – mooie – goal hield Toornstra een persoonlijke traditie in stand. Ook vorig seizoen scoorde de viervoudig international in De Kuip tegen FC Groningen, ook toen tekende hij voor de 1-0. In 2016/2017 nam Toornstra zelfs beide treffers voor zijn rekening in een 2-0 zege.

Toornstras treffer in de editie van zondag leek de opmaat te vormen naar een gemakkelijke middag voor Feyenoord. Maar schijn bedroog voor de Rotterdammers, die zo sterk begonnen in eigen huis.

FC Groningen kwam steeds beter in de wedstrijd en was voor rust twee keer dicht bij de 1-1. Ritsu Doan raakte de paal, terwijl Justin Bijlow redding moest brengen op een schot van Samir Memisevic.

Groningen was in de tweede helft zelfs beduidend beter en was via Mimoun Mahi wederom dicht bij de gelijkmaker, de aanvaller schoot echter net naast.

Feyenoord dwong voetballend weinig af, maar raakte wel tweemaal het aluminium. Een afstandsschot van Tonny Vilhena belandde via de vingertoppen van Sergio Padt op de lat, terwijl een schuiver van Steven Berghuis de paal raakte.

Feyenoord heeft zondag geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had genoeg aan een doelpunt van Jens Toornstra in een sterke openingsfase: 1-0. Na het openingsdoelpunt volgde een duidelijk verval bij de Rotterdammers, maar daar werden ze niet voor bestraft door Groningen.

Feyenoord moest het stellen zonder de geblesseerde Robin van Persie en de geschorste Jeremiah St. Juste. Ten opzichte van de 0-2 zege op Heracles Almelo, voor de interlandperiode, voerde trainer Giovanni van Bronckhorst twee wijzigingen door: Eric Botteghin en Tyrell Malacia speelden op de plekken van respectievelijk Sven van Beek en Calvin Verdonk. Groningen, dat zonder wijzigingen aantrad, werd in de openingsfase overrompeld in De Kuip. Feyenoord speelde de bal makkelijk rond en beloonde zichzelf al in de zevende minuut.

Jordy Clasie lanceerde Toornstra met een fraaie lange bal van achteruit. Toornstra stond op één lijn met de achterhoede van Groningen kon daarom volledig vrij opduiken voor keeper Sergio Padt. Hij nam de bal aan op de borst en volleerde knap raak in de linkerhoek: 1-0. Ook in de daaropvolgende fase controleerde Feyenoord de wedstrijd, maar het tempo daalde gestaag en daardoor kon ook Groningen eruit komen. Na 24 minuten soleerde Ritsu Doan in het strafschopgebied langs Malacia en schoot hij op de paal, via het been van keeper Justin Bijlow.

Vlak voor rust volgde nog een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Mimoun Mahi hield de bal even bij zich aan de rechterflank, alvorens Samir Memisevic te bedienen. De Bosniër gaf zijn schot niet voldoende richting mee, waardoor Bijlow redding kon brengen. Even daarna kreeg Steven Berghuis een soortgelijke kans op aangeven van Nicolai Jörgensen; Padt bracht redding. Feyenoord was de controle in ieder geval kwijt, omdat Groningen meer durf toonde na de 1-0. Ook na rust golfde het spel op en neer en morde het thuispubliek enigszins, omdat het bij Feyenoord niet soepel liep.

Halverwege de tweede helft werd Berghuis gevaarlijk namens de thuisploeg, maar Padt verwerkte zijn afstandsschot. Namens Groningen werd onder meer Mahi gevaarlijk. De tweede helft kabbelde voort, al veerden de supporters wel op toen Tonny Vilhena in de tachtigste minuut de lat trof met een venijnig schot van grote afstand. Aan beide kanten ging veel mis en gescoord werd er niet meer, hoewel Berghuis nog de paal trof. Feyenoord blijft op de derde plek staan; de achterstand op Ajax en PSV is nog altijd respectievelijk acht en dertien punten. Volgende week neemt Feyenoord het thuis op tegen de koploper.