Swart: Hij moet de leider zijn achterin bij Groningen, maar dat is hij niet

PODCAST – Sjaak Swart is komende zondag twee uurtjes fan van Feyenoord. De Rotterdammers nemen het dan op tegen het foutloze PSV – en Ajax kan een resultaat in De Kuip goed gebruiken. Mister Ajax, die zich ook uitlaat over Justin Kluivert, is deze week te gast bij de mannen van de Derde Helft. Verder in de podcast: PSV en Ajax tegen de rest, de El Khayati-show, en Twitter-ruzie met de KNVB. Uiteraard komt het weetje van Tim en de wekelijkse look-a-like ook voorbij. Te gast is zoals gezegd Sjaak Swart, die altijd zijn Ajax-hart op de tong draagt.

In De Derde Helft-podcast delen presentator Titus, cultheld Koen Snijboon en de broers Gijs en Tim hun eigen kijk op de Eredivisie en Champions League. Heel serieus nemen ze zichzelf niet. Met hun snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie naar je oorschelp. Borrelpraat deluxe. Luister nu de nieuwste aflevering!

Swart ziet Suarez terugkeren bij Ajax: Maar dan moet Messi eerst vertrekken

Sjaak Swart hoopt dat Ajax goed voorbereid is op een mogelijke leegloop aankomende transferperiodes. Dat laat Mister Ajax weten bij Alles op Swart.

Stel je eens voor dat Ajax ook nog eerste wordt in de Champions League-groep, vertelt Swart. Dan zijn de spelers natuurlijk helemaal aantrekkelijk in het buitenland. Dan zie ik er wel een aantal vertrekken ja. De rechtsbuiten van weleer vreest zelfs voor uitgaande transfers in de winterstop. Ja, dan denk ik ook dat er één of twee vertrekken.

Volgens Swart is het van groot belang dat Ajax de nodige alternatieven achter de hand heeft. De namen van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld komen daarbij ter sprake. Dat soort jongens zouden mooi zijn. Maar die komen voorlopig nog niet. Die hebben in het buitenland natuurlijk wereldcontracten.

Een terugkeer van Luis Suarez acht Swart waarschijnlijker. Ik zie ook Suarez nog een keer terugkomen naar Ajax. Ik heb enkele keren met hem gesproken en ik weet hoe hij over Ajax denkt. Of de komst van de Uruguayaan komende zomer haalbaar is?  Nou, dat denk ik nog niet. Het ligt eraan wat Lionel Messi doet. Ik denk dat als Messi stopt bij FC Barcelona, dat hij ook stopt daar. Dan heeft hij wel trek om te voetballen en komt hij naar Nederland. Laten we het hopen ja.