Veel rook bij brand in winkelpand aan Parkweg in Groningen – Groninger Gezinsbode

Veel rook bij brand in winkelpand aan Parkweg in Groningen - Groninger Gezinsbode
Brand in snackbar aan Parkweg in Stad is onder controle (update)
De bewoners van de ontruimde woningen stonden op straat. Een jongeman stond te bibberen in een trui, een korte broek en slippers. Ik woon hierboven, vertelt hij. Ik lag nog te slapen, toen de rookmelder afging. Dat gebeurt wel vaker, dus ik reageerde eerst niet. Maar toen hoorde ik mijn huisgenoot schreeuwen. Ik zag ook rook door mijn vloer komen. Ik heb snel een trui gepakt en slippers aangedaan. Ik moest door de rook lopen, dus ik zag niet zo veel. Er was wel wat paniek.

De jongen maakt zich vooral zorgen om de rookschade. Ik ben benieuwd wat met het pand gaat gebeuren.

In snackbar Niko's Corner aan de Parkweg in de stad heeft dinsdagochtend korte tijd brand gewoed. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker. Omliggende panden moesten worden ontruimd. 

Boven en naast de snackbar zitten meerdere studentenkamers. Omdat werd gevreesd dat het vuur zou overslaan, werd besloten de studentenpanden te ontruimen.  Een deel van de Parkweg is afgesloten.

De brand in de snackbar was vrij snel onder controle. Het is niet bekend hoe groot de schade is.