Winkel in brand in Groningen – Blik op nieuws

Winkel in brand in Groningen - Blik op nieuws
Brand in snackbar aan Parkweg in Stad is onder controle (update)
In de stad Groningen is dinsdagmorgen een brand uit gebroken in een winkel. Volgens een woordvoerder van de brandweer zou het hele pand in brand staan.

Omstreeks 08.10 uur werd de brand aan de Parkweg gemeld bij de hulpdiensten. Deze zette twee tankautospuiten en een hoogwerker in om de brand te bestrijden.

In snackbar Niko's Corner aan de Parkweg in de stad heeft dinsdagochtend korte tijd brand gewoed. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker. Omliggende panden moesten worden ontruimd. 

De bewoners van de ontruimde woningen stonden op straat. Een jongeman stond te bibberen in een trui, een korte broek en slippers. Ik woon hierboven, vertelt hij. Ik lag nog te slapen, toen de rookmelder afging. Dat gebeurt wel vaker, dus ik reageerde eerst niet. Maar toen hoorde ik mijn huisgenoot schreeuwen. Ik zag ook rook door mijn vloer komen. Ik heb snel een trui gepakt en slippers aangedaan. Ik moest door de rook lopen, dus ik zag niet zo veel. Er was wel wat paniek.

Boven en naast de snackbar zitten meerdere studentenkamers. Omdat werd gevreesd dat het vuur zou overslaan, werd besloten de studentenpanden te ontruimen.  Een deel van de Parkweg is afgesloten.

De jongen maakt zich vooral zorgen om de rookschade. Ik ben benieuwd wat met het pand gaat gebeuren.

De brand in de snackbar was vrij snel onder controle. Het is niet bekend hoe groot de schade is.