Korte brand bij winkelpand aan Parkweg in Groningen – Nieuws.nl

Korte brand bij winkelpand aan Parkweg in Groningen - Nieuws.nl
Brand in snackbar aan Parkweg in Stad is onder controle (update)
Bij een winkelpand aan de Parkweg in Groningen heeft dinsdagochtend korte tijd een felle brand gewoed.

De brandweer werd even na 8 uur opgeroepen en schaalde direct op naar middelbrand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een aantal omliggende woningen werden ontruimd.

De brand kon van binnenuit worden bestreden. Rond 8.55 uur werd het sein brandmeester gegeven, meldt de brandweer.

Brand in winkelpand Parkweg Groningen: omliggende woningen ontruimd

We zijn met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse aan de Parkweg in de stad Groningen. Er staat een winkel in de brand en een aantal omliggende woningen worden door brandweer en politie ontruimd.

De bewoners van de ontruimde woningen stonden op straat. Een jongeman stond te bibberen in een trui, een korte broek en slippers. Ik woon hierboven, vertelt hij. Ik lag nog te slapen, toen de rookmelder afging. Dat gebeurt wel vaker, dus ik reageerde eerst niet. Maar toen hoorde ik mijn huisgenoot schreeuwen. Ik zag ook rook door mijn vloer komen. Ik heb snel een trui gepakt en slippers aangedaan. Ik moest door de rook lopen, dus ik zag niet zo veel. Er was wel wat paniek.

De jongen maakt zich vooral zorgen om de rookschade. Ik ben benieuwd wat met het pand gaat gebeuren.