Veel schade na plofkraak in Groningen – NU.nl

Veel schade na plofkraak in Groningen - NU.nl
Woningen ontruimd na plofkraak Groningen
De plofkraak vond plaats omstreeks rond 04.45 uur. De schade was groot na de plofkraak, een groot deel van de muur rondom de pinautomaat was weggeslagen door de explosie.

De politie onderzoekt de omgeving en bekijkt camerabeelden. Ook wordt onderzocht of het veilig is voor de bewoners om terug te keren naar hun woningen.

De politie is op zoek naar twee jongens in zwarte kleding die ervandoor zijn gegaan op een scooter. Eerder werd er ook gesproken over de mogelijke betrokkenheid van een zwarte auto, maar volgens de politie reed de automobilist toevallig voorbij.

Evacuatie na brute plofkraak pinautomaat Kajuit Groningen (Video)

Rond kwart voor vijf s ochtends is een pinautomaat op een hoek van het winkelcentrum opgeblazen. Grote delen van de muren rond de automaat zijn weggeblazen.  Rondom de automaat is een ruim gebied afgezet voor sporenonderzoek.

Veslaggever Sven Jach van RTV Noord ziet dat de ravage groot is. Voor de pinautomaat ligt een groot parkeerterrein. Aan de overkant van dat terrein lag nog de zijkant van de pinautomaat.

Niemand is gewond geraakt door de plofkraak. De bewoners van de ontruimde appartementen boven de automaat mochten naar een sporthal in de buurt, maar ze hebben zelf onderdak geregeld bij vrienden of familie. Er wordt onderzocht of muren van de woningen ontzet zijn, want het is onduidelijk hoe veilig het gebouw is na de kraak.

Het is nog maar de vraag of de winkels in het winkelcentrum vandaag open kunnen. Ook daar wordt gekeken of muren zijn ontzet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt bovendien of er nog explosieven in de automaat zijn achtergebleven die niet af zijn gegaan.

De vermoedelijke daders zijn twee jongens met zwarte kleding. Ze zijn ervandoor gegaan op een scooter. Het is niet duidelijk of iets is buitgemaakt.

Ook roept de politie op uit te kijken naar een zwarte auto. Mogelijk hebben de mensen in deze wagen iets gezien wat de politie kan helpen.