Heerenveen en Groningen delen de punten in derby met twee gezichten – VoetbalPrimeur.nl

Heerenveen en Groningen delen de punten in derby met twee gezichten - VoetbalPrimeur.nl
FC Groningen houdt dankzij treffer Gladon punt over aan derby tegen Heerenveen
SC Heerenveen heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Jan Olde Riekerink. De Derby van het Noorden tegen FC Groningen in het Abe Lenstra Stadion eindigde zondagmiddag onbeslist: 1-1. Olde Riekerink kreeg deze week zijn congé na een reeks van vier zwakke wedstrijden. Met assistent-trainer Johnny Jansen op de bank kwamen de spelers van Heerenveen een stuk scherper voor de dag tegen Groningen.

Pelle van Amersfoort, vervanger van de geblesseerde clubtopscorer Sam Lammers, kreeg in de tweede helft twee grote kansen, maar verzuimde Heerenveen op voorsprong te zetten. Ook Morten Thorsby had het vizier niet op scherp staan.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Woedende FC Groningen-supporters missen eerste half uur wedstrijd Heerenveen-Groningen

Op slag van rust kwam Heerenveen toch op een verdiende voorsprong. Van Amersfoort liet zien dat hij wel degelijk kan scoren: 1-0. Na de Friese treffer werd door Groningen-supporters vuurwerk gegooid in het naburige vak. Scheidsrechter Bas Nijhuis dreigde de wedstrijd even te staken, maar hield het bij een waarschuwing.

Heerenveen en Groningen kunnen leven met punt na derby met twee gezichten

Na rust trok Groningen het initiatief naar zich toe. Heerenveen was aanvankelijk nog het dichtst bij een doelpunt met een bal op de paal van Ben Rienstra, maar Groningen rook bloed en creëerde goede kansen. Warner Hahn hield Heerenveen echter op de been met een reeks topreddingen.

Na 61 minuten moest Hahn alsnog capituleren. Paul Gladon tekende voor de 1-1. In de vorige twee Groningen-duels was de spits ook al trefzeker. Hahn voorkwam even later dat Gladon ook zijn tweede van de middag maakte.

In de slotfase golfde het spel op en neer, maar Heerenveen en Groningen kwamen niet meer aan scoren toe. Veel schieten beide ploegen niet op met het punt. Groningen blijft achtste met één punt minder dan nummer zeven Vitesse, dat nog in actie komt tegen FC Utrecht. Heerenveen staat tiende.

Gladon kwam in de 52e minuut in het veld voor de wederom teleurstellende Doan en tekende tien minuten later voor de gelijkmaker in de wedstrijd. De invaller tikte een voorzet op maat van Bel Hassani langs Heerenveen-doelman Warner Hahn. Het was de derde wedstrijd op rij waarin Gladon wist te scoren.

De tweede helft van FC Groningen was een wereld van verschil in vergelijking met de eerste. Groningen speelde volstrekt initiatiefloos in de eerste 45 minuten en kwam terecht op achterstand. Pelle van Amersfoort kopte een voorzet van Woudenberg in de 38e minuut achter Sergio Padt.

In de tweede helft leek Groningen wakker geschrokken en was meteen de betere ploeg. Na de gelijkmaker van Gladon schoot Memisevic in het zijnet en kopte Te Wierik naast. Heerenveen kwam nauwelijks meer van de eigen helft af, maar Ben Rienstra schoot nog wel hard op de paal.

Met verschillende wissels probeerden beide trainers het duel nog in hun voordeel te beslechten, maar het bleef bij een puntendeling. Ook omdat Sergio Padt in de laatste seconde van de wedstrijd een inzet van Hornkamp wist te pareren.

Doordat Willem II van PEC Zwolle won (2-0) zakt FC Groningen naar de negende plek in de eredivisie met 42 punten uit 30 duels. Aanstaande zaterdag wacht voor de ploeg van coach Danny Buijs de thuiswedstrijd tegen Ajax.

– Lees terug: Derby van het Noorden eindigt onbeslist- Welk cijfer geef jij aan de FC vs sc Heerenveen?