Ten Hag wil nog niets kwijt over nieuw contract: Groningen-uit nu belangrijker – AD.nl

Ten Hag wil nog niets kwijt over nieuw contract: \Groningen-uit nu belangrijker\ - AD.nl
Ten Hag deelt mening Pochettino over favorietenrol Ajax niet
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een personele tegenvaller voor Erik ten Hag: Noussair Mazraoui is in elk geval de komende dagen niet inzetbaar. Dat laat de Ajax-trainer vrijdag weten op de persconferentie.

Ten Hag zet voor twee duels streep door Ajacied: Die zal er niet bij zijn

Mazraoui raakte in de beginfase van Ajax – Juventus (1-2) geblesseerd aan zijn enkel. Hij is inmiddels onderzocht in het ziekenhuis, maar moet de uitslag van de MRI-scan nog krijgen. Ondanks dat Mazraoui volgens De Telegraaf weer normaal kan lopen, kan hij niet in actie komen.

Guardiola dacht dat hij het gehaald had, of er in ieder geval heel dichtbij was, dus ik kan mij die reactie wel voorstellen”, stelt Ten Hag, die wel voorstander is van de VAR. Uiteindelijk is de basis goed. Dit is het eerste seizoen dat het wordt ingezet. Aan het eind van dit seizoen is het goed om het goed te evalueren. Het zal nooit helemaal perfect worden, maar je wilt allemaal een eerlijk verloop.

“Die zal er morgen niet bij zijn”, aldus Ten Hag over Mazraoui, vooruitblikkend op de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ook Vitesse-thuis (dinsdag) gaat aan de neus van Mazraoui voorbij, zo bevestigt Ten Hag. Het lijkt er niet op dat het einde seizoen is voor Mazraoui.

Deze twee aanpassingen zouden na het duel zijn bevestigd door Erik ten Hag op de persconferentie. Hij weet dat voetbal een spel is van tijd en ruimte en door Lasse Schöne een paar meter te verplaatsen, werden de linies van Juventus zodanig uit elkaar getrokken dat kon gebeuren wat is gebeurd, stelt de verslaggever. Erik ten Hag kan over voetbal praten zoals architecten over de maximale draagkracht van een dak. In vaktaal die een diepere kennis van het onderwerp verraadt.

Ten Hag beschikt verder over een fitte selectie. Nicolás Tagliafico kan zaterdagavond gewoon weer meedoen, nadat hij de Champions League-return tegen Juventus moest missen. Joël Veltman is waarschijnlijk de rechtsback van Ajax tegen Groningen.

Nieuws Ten Hag: 'Groningen belangrijker dan contract' facebook WhatsApp twitter mail 19 april 2019 15:21 Trainer Erik ten Hag wil nog niet speculeren over een nieuw contract bij Ajax. ''Dat lijkt me niet het juiste moment¨, zei hij. ,,Het is bekend dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Maar we zitten in een drukke en belangrijke periode. Voor mij telt nu de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen." Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde na de sensationele winst op Juventus (2-1) dat hij Ten Hag graag langer wil vastleggen. Het 2,5-jarige contract van de Tukker loopt aan het einde van het volgende voetbaljaar af. De opvolger van de ontslagen Marcel Keizer kon in zijn eerste half jaar niet overtuigen. Dit seizoen presteert hij boven verwachting, met het bereiken van de halve finales van de Champions League als kers op de taart.