PEC slaat genadeloos toe in 34 minuten tegen Groningen en is officieel veilig – VoetbalPrimeur.nl

PEC slaat genadeloos toe in 34 minuten tegen Groningen en is officieel veilig - VoetbalPrimeur.nl
PEC zet duel met Groningen in half uur op zijn kop
PEC Zwolle heeft keihard toegeslagen in de resterende 34 minuten van het duel met FC Groningen. De ploeg van trainer Jaap Stam hervatte de wedstrijd met een 1-2 achterstand, maar won uiteindelijk met 3-2.

Het treffen in het MAC3Park werd woensdag gestaakt vanwege noodweer. Het resterende deel werd daarom maandagavond uitgespeeld. Door goals van Paul Gladon en Kaj Sierhuis verdedigde Groningen een voorsprong, maar Bram van Polen tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. De PEC-aanvoerder veranderde een vrije trap van Gustavo Hamer van richting: 2-2.

Daarmee was PEC nog niet tevreden. Negen minuten voor tijd was het weer raak. Vito van Crooij ontsnapte aan buitenspel en bediende Lennart Thy op maat. De Duitser tekende daarmee voor zijn eerste treffer van de avond, maar zijn tweede van de wedstrijd. In het restant wist Groningen niets aan die achterstand te doen.

PEC Zwolle haalt FC Groningen tóch nog in

Dat betekent een forse knauw voor de Europese ambities van de ploeg van coach Danny Buijs. De Groningers blijven steken op plek negen. PEC staat twaalfde en weet zich bovendien officieel zeker van lijfsbehoud.

ZWOLLE – PEC Zwolle heeft in het restant van de vorige week gestaakte wedstrijd tegen FC Groningen de 1-2-achterstand omgebogen in een 3-2-overwinning.

Bram van Polen en Lennart Thy maakten de doelpunten voor de thuisclub in het vervolg van ruim een half uur. De formatie van de naar Feyenoord vertrekkende coach Jaap Stam is daarmee definitief zeker van klassenbehoud.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof, ook nu weer van de partij, legde de ontmoeting afgelopen woensdag stil wegens aanhoudend onweer. In deel 1 van de confrontatie hadden Kaj Sierhuis en Paul Gladon gescoord voor Groningen. Thy deed dat toen ook al voor de thuisclub.

Van Polen tikte in de 75e minuut, over de gehele speeltijd genomen, de gelijkmaker binnen. De verdediger deed dat na een mooie pass van Gustavo Hamer. Amper 5 minuten later sloeg Zwolle opnieuw toe via Thy. De Duitse aanvaller rondde af na voorbereidend werk van Vito van Crooy.

Voor Groningen, halverwege het seizoen nog in degradatiegevaar, wordt het na de nederlaag lastig zich nog te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.