FC Barcelona heeft Reis binnen: Groningen ontvangt spectaculaire transfersom – VoetbalPrimeur.nl

\FC Barcelona heeft Reis binnen: Groningen ontvangt \spectaculaire transfersom\\ - VoetbalPrimeur.nl
Barça legt bijna 8 miljoen neer voor Gronings talent
FC Groningen en FC Barcelona zijn akkoord over een miljoenentransfer van Ludovit Reis. Dat meldt De Telegraaf. Groningen ontvangt een spectaculaire transfersom en kan bijna acht miljoen euro tegemoet zien.

Volgens De Telegraaf kan het bedrag dat Barcelona aan Groningen betaalt oplopen tot 7,7 miljoen euro. In de deal zijn bepaalde bonussen opgenomen. Het kale transferbedrag lijkt dus iets lager uit te vallen.

Meerdere scouts van Barcelona hebben Reis vanaf september nauwlettend gevolgd en positieve rapporten over hem uitgebracht. Het is de bedoeling dat de middenvelder komend seizoen aansluit bij Barcelona B en in de komende seizoenen regelmatig de kans krijgt om zich tijdens de trainingen en wedstrijden van het eerste te laten zien. Valverde gunt de negentienjarige Riqui Puig en de twee jaar oudere Carles Aleña regelmatig speeltijd.

FC Groningen gaat akkoord en ontvangt maximaal 7,7 miljoen

Reis stapt spoedig op het vliegtuig om zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem voor vijf jaar aan Barcelona verbindt. Een eerste kennismaking met Barcelona en trainer Ernesto Valverde staat nog op de planning. Het is de bedoeling dat Reis volgend seizoen meegaat op de oefentrip naar Japan.

De verwachting is dat Reis en zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac snel op het vliegtuig naar Barcelona zullen stappen voor een eerste kennismaking met de club én trainer Ernesto Valverde. Volgens het dagblad hebben Reis en Bursac de toezegging gekregen dat de middenvelder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee mag op een oefentrip naar Japan, waar een mini-toernooi van hoofdsponsor Rakuten zal worden gespeeld.

Barcelona verwacht dat Frenkie de Jong er direct staat, maar Reis krijgt de tijd. Hij zal daarom ook beginnen in Barcelona B. De club heeft een uitgebreid ontwikkelingstraject samengesteld voor Reis, die ervoor moet zorgen dat de speler op de lange termijn naar het gevraagde niveau kan groeien.

Het tweede elftal van Barcelona komt uit in Groep 3 van de Segunda División B, het derde niveau van het Spaanse voetbal. Het team staat momenteel onder leiding van Francisco Javier García Pimienta, die al sinds 2001 in de jeugdopleiding van de Catalanen werkt. Puig, Juan Miranda, Abel Ruiz en Oriol Busquets zijn momenteel de meest in het oog springende namen in het elftal van Barcelona B.

Reis (18) speelde vier jaar geleden nog voor de amateurs van Hoofddorp. Inmiddels is hij anderhalf jaar speler van Groningen 1 en behoort hij dit seizoen tot het groepje uitblinkers van de ploeg van trainer Danny Buijs. 

GRONINGEN – De clubs zijn eruit. Ludovit Reis (18) leeft vanaf komende zomer zijn droom bij FC Barcelona. FC Groningen ontvangt een spectaculaire transfersom van de bijna zekere finalist van de Champions League. Navraag in Spanje leert dat het bedrag met bonussen kan oplopen tot liefst 7,7 miljoen euro. Het laat zien hoeveel potentie de tevens nieuwe club van Frenkie de Jong ziet in de jeugdinternational, die snel afreist naar Barcelona om zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract.