Update: Groningen ontkent akkoord met FC Barcelona: “Dat is zeer voorbarig” – VoetbalPrimeur.nl

Update: Groningen ontkent akkoord met FC Barcelona: \
Barça legt bijna 8 miljoen neer voor Gronings talent
FC Groningen en FC Barcelona zijn akkoord over een miljoenentransfer van Ludovit Reis. Dat meldt De Telegraaf. Groningen ontvangt een spectaculaire transfersom en kan bijna acht miljoen euro tegemoet zien.

Volgens De Telegraaf kan het bedrag dat Barcelona aan Groningen betaalt oplopen tot 7,7 miljoen euro. In de deal zijn bepaalde bonussen opgenomen. Het kale transferbedrag lijkt dus iets lager uit te vallen.

Update: Groen licht voor transfer Reis naar Barcelona: De clubs zijn eruit

Reis stapt spoedig op het vliegtuig om zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem voor vijf jaar aan Barcelona verbindt. Een eerste kennismaking met Barcelona en trainer Ernesto Valverde staat nog op de planning. Het is de bedoeling dat Reis volgend seizoen meegaat op de oefentrip naar Japan.

Barcelona verwacht dat Frenkie de Jong er direct staat, maar Reis krijgt de tijd. Hij zal daarom ook beginnen in Barcelona B. De club heeft een uitgebreid ontwikkelingstraject samengesteld voor Reis, die ervoor moet zorgen dat de speler op de lange termijn naar het gevraagde niveau kan groeien.

Reis (18) speelde vier jaar geleden nog voor de amateurs van Hoofddorp. Inmiddels is hij anderhalf jaar speler van Groningen 1 en behoort hij dit seizoen tot het groepje uitblinkers van de ploeg van trainer Danny Buijs. 

16:01 – Het hing al even in de lucht en is nu zo goed als officieel: Ludovit Reis gaat aan de slag bij FC Barcelona. De achttienjarige middenvelder van FC Groningen heeft zaterdag van zijn zaakwaarnemer te horen gekregen dat de clubs een akkoord hebben bereikt. Met de overstap naar Spanje is naar verluidt acht miljoen euro gemoeid. Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Reis, geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de clubs een akkoord hebben bereikt. “De clubs zijn eruit”, zegt Bursac “Voor Ludovit is dit natuurlijk heel erg mooi. Een toptransfer. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden.”

Update 14:54 uur: Algemeen directeur Hans Nijland van Groningen ontkent tegenover RTV Noord dat er een akkoord is tussen de club en Barcelona over Reis. “Dat is zeer voorbarig”, zegt Nijland. “We zijn al een tijd in gesprek. Ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord.”

Reis stond al sinds september op diverse lijstjes van Barcelona. “De tijd dat voetballers worden door zulke clubs worden gescout op pleintjes ligt al even achter ons”, vertelt Bursac. “Barcelona kijkt bij het scouten van spelers onder meer naar hoeveel wedstrijden jonge spelers op het hoogste niveau hebben gespeeld. Ludovit heeft al meer dan vijftig duels in de benen. Dat is niet voor niets. Hij kan heel goed timen, druk zetten, ballen afpakken en voetbalt ogenschijnlijk heel simpel.”

GRONINGEN – De clubs zijn eruit. Ludovit Reis (18) leeft vanaf komende zomer zijn droom bij FC Barcelona. FC Groningen ontvangt een spectaculaire transfersom van de bijna zekere finalist van de Champions League. Navraag in Spanje leert dat het bedrag met bonussen kan oplopen tot liefst 7,7 miljoen euro. Het laat zien hoeveel potentie de tevens nieuwe club van Frenkie de Jong ziet in de jeugdinternational, die snel afreist naar Barcelona om zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract.

Nijland: nog geen akkoordVolgens Bursac zijn de clubs dus akkoord, maar dat is volgens Hans Nijland niet helemaal het geval. De Groningen-directeur zei dat eerder vandaag tegen RTV Noord. Hij wil nog niet spreken van een akkoord. “Dat is zeer voorbarig”, zegt Nijland. “We zijn al een tijd in gesprek. Ik ben positief, maar er is zeker nog geen akkoord.”