Tienduizenden huishoudens in provincie Groningen zonder stroom (update) – Dagblad van het Noorden

Tienduizenden huishoudens in provincie Groningen zonder stroom (update) - Dagblad van het Noorden
Explosie veroorzaakt stroomstoring: Elektriciteit is weer terug (update)
De oorzaak van de storing is volgens de brandweer een explosie in een hoogspanningsstation van Tennet bij Ranum, vlak bij Winsum. Rond 17.20 uur was er een luide knal te horen en was er rook te zien. Een uur later was de storing weer opgelost.

Ook in de wijdere omgeving was de storing merkbaar. Zo deden de stoplichten in de stad Groningen het tijdelijk niet. Dat kwam door een stroomdip. Die herstelde zich overigens al weer snel.

De oorzaak van de stroomstoring bevond zich naar alle gedachten in Winsum. “In een stroomstation aan de Maarhuizerweg is aan het einde van de middag een explosie geweest”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Volgens TenneT gaat het om een zogenaam 110 kV-station. “We werken hard aan een oplossing.”

Meerdere supermarkten in het noordwesten van de provincie besloten de deuren te sluiten vanwege de storing. Onder meer bij de Plus in Bedum gingen de deuren weer open toen de stroom terug was.

Vanaf 18.45 uur rijden de treinen tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en de Eemshaven weer volgens dienstregeling. Arriva zette tijdelijk bussen in. Voor de treinen van NS had de stroomstoring geen gevolgen.

Samen met @TenneTTSO en @Enexis ter plaatse aan de Maarhuizerweg bij Winsum. Daar is een explosie geweest in een stroomstation. Mogelijk is dit de oorzaak van de stroomstoring in een deel van de provincie. Volg @TenneTTSO voor meer info.

In eerste instantie zaten 492 huishoudens zonder stroom. Toen een deel van de storing werd opgelost, zaten 209 huishoudens nog zonder stroom.

VerkeerslichtenOok waren verkeerslichten uitgevallen door de storing. Op het kruispunt van de Deldenerstraat en de Marskant stonden verkeersregelaars.

Door een stroomstoring aan het einde van de dinsdagmiddag werkten op diverse plaatsen in de stad de stoplichten niet. Ook reden er geen treinen vanuit Groningen naar Delfzijl en Roodeschool en vice versa.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.