Dode door geweld bij Blauwborgje, politie verspreidt signalement van dader – Groningen – Dagblad van het Noorden

Dode door geweld bij Blauwborgje, politie verspreidt signalement van dader - Groningen - Dagblad van het Noorden
Dode bij geweldsincident in Groningen | Binnenland
Groningen – Een 27-jarige man is dinsdagavond om het leven gekomen door een steekpartij in Blauwborgje, Groningen. De dader is nog altijd op de vlucht.

Hij werd gevonden bij het Jaagpad in de stad Groningen. De politie kan nog niets zeggen over de toedracht en houdt rekening met diverse scenarios.

“Het gaat om een geweldsincident met dodelijke afloop”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Er is één slachtoffer en vermoedelijk ook één dader. Wat er precies heeft plaatsgevonden is onbekend.” Incidentfotografen ter plaatse melden dat een ruim gebied is afgezet. Langs het water van het Reitdiep staan een traumahelikopter en een ambulance. Ook zijn er verschillende politiewagens ter plaatse. “Op de locatie hebben wij een plaats delict ingericht waar op dit moment onderzoek wordt verricht.”

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet en heeft ook een helikopter ingezet om luchtopnames te maken.

Signalement verdachte Via Burgernet is een oproep gedaan aan Groningers om uit te kijken naar een persoon. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een Zuid-Europees uiterlijk, draagt een donker trainingspak met een petje en heeft donker krullend haar. Vanaf het Jaagpad zou deze man zich in de richting van Selwerd of Paddepoel bewegen. Aan de Burgernet-deelnemers wordt gevraagd om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen maar om contact op te nemen met de politie op alarmnummer 112.

De politie vermoedt dat er één dader is. Deze is nog voortvluchtig. Er is een Burgernet-melding verspreid. De man zou een Zuid-Europees uiterlijk hebben, ongeveer 1.75 meter lang zijn en een normaal postuur hebben. De man zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn en een trainingspak en petje dragen.

Dat maakt de politie bekend. Het incident voltrok zich op het Jaagpad, langs verschillende sportclubs op het Zernike-terrein.

Aan het Blauwborgje in de stad #Groningen is een geweldincident met dodelijke afloop geweest. Er is 1 slachtoffer en vermoedelijk ook 1 dader. Deze is nog voortvluchtig. De locatie is ruim afgezet en er is een onderzoek gestart. Meer info volgt later.

De recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident. Er wordt onder meer met ooggetuigen gesproken om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

– 25 tot 30 jaar oud- Zuid-Europees uiterlijk- Ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur. – Donker trainingspak, petje en haar.