Slachtoffer fataal steekincident Jaagpad is 27-jarige man uit Groningen – NU.nl

Slachtoffer fataal steekincident Jaagpad is 27-jarige man uit Groningen - NU.nl
Slachtoffer steekpartij Jaagpad is man (27); dader nog steeds voortvluchtig
De politie doet volop onderzoek naar de toedracht van het incident. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een politiehelikopter. De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.

De politie weet nog niet wat er precies gebeurd is en houdt rekening met verschillende scenario’s.

“Het gaat om een geweldsincident met dodelijke afloop”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Er is één slachtoffer en vermoedelijk ook één dader. Wat er precies heeft plaatsgevonden is onbekend.” Incidentfotografen ter plaatse melden dat een ruim gebied is afgezet. Langs het water van het Reitdiep staan een traumahelikopter en een ambulance. Ook zijn er verschillende politiewagens ter plaatse. “Op de locatie hebben wij een plaats delict ingericht waar op dit moment onderzoek wordt verricht.”

De dader is nog voortvluchtig. Het zou gaan om een man van twintig tot dertig jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een Zuid-Europees uiterlijk. De man droeg een donker trainingspak en een donker petje. Hij is gevlucht richting de scouting en daarna richting Selwerd/Paddepoel.

Signalement verdachte Via Burgernet is een oproep gedaan aan Groningers om uit te kijken naar een persoon. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een Zuid-Europees uiterlijk, draagt een donker trainingspak met een petje en heeft donker krullend haar. Vanaf het Jaagpad zou deze man zich in de richting van Selwerd of Paddepoel bewegen. Aan de Burgernet-deelnemers wordt gevraagd om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen maar om contact op te nemen met de politie op alarmnummer 112.

De politie was op zoek naar een specifieke getuige die dinsdag rondom het tijdstip van de steekpartij in de buurt aan het hardlopen was. Zij heeft zich inmiddels gemeld.

20.52 uur: De Burgernet-actie is afgesloten. “We hebben de verdachte helaas nog niet aangetroffen”, meldt de centralist op de meldkamer. “Wel hebben we diverse telefoontjes binnengekregen maar dit heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Mocht je meer informatie hebben over deze zaak dan kan gebeld worden met 0900 88 44. Mocht je de verdachte zien lopen dan graag direct 112 bellen.”

Een team van twintig rechercheurs is bezig met de zaak. De Technische Recherche is momenteel bezig op het pad, dat langs verschillende sportclubs op het Zerniketerrein loopt. Er hangt ook een politiehelikopter in de lucht.

Aan het Blauwborgje in de stad #Groningen is een geweldincident met dodelijke afloop geweest. Er is 1 slachtoffer en vermoedelijk ook 1 dader. Deze is nog voortvluchtig. De locatie is ruim afgezet en er is een onderzoek gestart. Meer info volgt later.

Volgens verslaggever Noor Vloeimans zijn de mensen die voorbij fietsen vooral geschokt. Een medewerkster van het Zernike-complex zegt: Ik fiets hier twee keer per dag langs, ook wel s avonds. Maar niet in het donker, want dat vind ik eng.

20.50 uur: Incidentfotograaf Rick ten Cate ziet dat de Technische Recherche met een onderzoek begonnen is op het Jaagpad. Bij dit onderzoek worden onder andere sporen veiliggesteld.

De kans op getuigen is volgens haar groot, omdat veel studenten s avonds via het Jaagpad naar de ACLO-sportvelden aan het Blauwborgje fietsen.

Op het Jaagpad achter het ACLO Sportcentrum op het Zerniketerrein is dinsdagavond een persoon om het leven gekomen bij een geweldsincident. Dat meldt de politie.

Over de toedracht van het steekincident kan de politie nog niets zeggen. Het rechercheteam houdt rekening met diverse scenarios.

De politie gaat uit van één dader. Het gaat om een man van 20 tot 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een Zuid-Europees uiterlijk. De man droeg een donker trainingspak en een donker petje. Hij is gevlucht richting de scouting en daarna richting Selwerd/Paddepoel.