Politie zoekt met man en macht naar dader fatale steekpartij Groningen – AD.nl

Politie zoekt met man en macht naar dader fatale steekpartij Groningen - AD.nl
Slachtoffer dodelijke steekpartij in Stad komt uit Midwolda
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Donderdagavond is een deel van de leden van atletiekvereniging Aquilo in Winschoten op de hoogte gebracht van het nieuws. Bergman was jarenlang lid van en jeugdleider bij de vereniging.

GRONINGEN – In Groningen wordt met verdriet en schrik gereageerd op de dood van Hidde Bergman (27) uit de Martinistad. Hij kwam dinsdagavond om het leven bij een nog in nevelen gehuld geweldsincident aan het Jaagpad bij de Zernike Campus in de studentenstad. De jongeman was vermoedelijk aan het joggen en overleed ter plekke aan steekwonden. Sportclubs roepen leden op voorzichtig te zijn rondom het terrein.

Clubs waarschuwen na doodgestoken hardloper Groningen, extra surveillances

Omdat Bergman aan het sporten was en verder niets op zak had, had de politie in eerste instantie moeite om hem te identificeren. Hij is uiteindelijk geïdentificeerd door een vriend die bij de politie werkt, zegt één van de bronnen.

Een team van twintig rechercheurs is bezig met de zaak. De dader van het geweldincident is nog altijd voortvluchtig.

Mensen uit de omgeving van het slachtoffer reageren geschokt op het nieuws. Ik kan het niet geloven. Dit is bizar, echt niet te bevatten. Hidde was de liefste jongen op aarde, laat één van hen weten. Een ander spreekt van een misselijk gevoel.

De politie onderzoekt meerdere scenarios. We houden rekening met alle scenarios, wij kunnen nog niks uitsluiten. Eén van de scenarios die wij onderzoeken is dat de 27-jarige man een willekeurig slachtoffer is, zegt woordvoerder Paul Heidanus.

– Hardlopende getuige meldt zich bij politie (update)- Slachtoffer steekpartij Jaagpad is man (27); dader nog steeds voortvluchtig- Dode bij geweld in Stad, dader voortvluchtig (update)