Politie staat voor raadsel bij onderzoek naar doodgestoken hardloper Groningen – RTL Nieuws

Politie staat voor raadsel bij onderzoek naar doodgestoken hardloper Groningen - RTL Nieuws
Politie zoekt met man en macht naar dader fatale steekpartij Groningen
De politie heeft een nieuw signalement verspreid van de man die afgelopen dinsdag een 27-jarige hardloper zou hebben doodgestoken in Groningen. Mogelijk was de hardloper een willekeurig gekozen slachtoffer.

Het steekincident gebeurde rond 19.15 uur, het slachtoffer overleed ter plaatse en de dader ging ervandoor. De politie is op zoek naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en heeft vermoedelijk een lichtgetint uiterlijk. De man droeg donkere bovenkleding en een donkere pet.

GRONINGEN – In Groningen wordt met verdriet en schrik gereageerd op de dood van Hidde Bergman (27) uit de Martinistad. Hij kwam dinsdagavond om het leven bij een nog in nevelen gehuld geweldsincident aan het Jaagpad bij de Zernike Campus in de studentenstad. De jongeman was vermoedelijk aan het joggen en overleed ter plekke aan steekwonden. Sportclubs roepen leden op voorzichtig te zijn rondom het terrein.

Hij zou naar afscheidsreceptie gaan | Binnenland

Eerder meldde de politie op zoek te zijn naar een man met Zuid-Europees uiterlijk in een donker trainingspak. “Na het steekincident hebben we zo snel mogelijk een signalement verspreid op basis van de toen beschikbare informatie. Inmiddels hebben we iets meer getuigen gesproken. Met alle verklaringen bij elkaar is dit wat overblijft”, zegt een politiewoordvoerster.

De dader stak dinsdag de 27-jarige Hidde Bergman uit Midwolda dood aan het Jaagpad achter het Zerniketerrein in Stad. Hij vluchtte na zijn daad richting de scouting en daarna richting Selwerd/Paddepoel.

De verdachte zou na het steekincident zijn gevlucht in zuidelijke richting, naar de wijken Selwerd en Paddepoel.

Het is voor de politie nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld aan het Jaagpad. De politie doet breed onderzoek naar het steekincident en houdt daarbij rekening met alle scenarios, zegt de woordvoerster. “Ook met de mogelijkheid dat het slachtoffer willekeurig gekozen is.”

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs gevestigd. Die adviseren hun leden om extra alert te zijn. “Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes”, schrijft basketbalvereniging De Groene Uilen in een interne mail aan haar leden. De regionale omroep RTV Noord heeft de mail gepubliceerd op zijn website. De Groninger Thuis Club deed een soortgelijke waarschuwing uitgaan. “Zorg de komende tijd (zoals eigenlijk altijd al gebeurt) dat je niet alleen naar het park fietst, maar ook niet alleen naar huis.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.