Politie geeft compositietekening van verdachte steekincident Groningen vrij – Dagblad van het Noorden

Politie geeft compositietekening van verdachte steekincident Groningen vrij - Dagblad van het Noorden
Wie herkent de man die dinsdagavond op het Jaagpad in Groningen was?
Groningen – Groningen – Op dinsdag 14 mei 2019 werd rond 19:15 uur een 27-jarige man uit Groningen op het Jaagpad in Groningen neergestoken. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Wat er exact gebeurd is op het Jaagpad is nog onduidelijk. De politie verspreidt nu een compositietekening van een man die kort daarna op het Jaagpad werd gezien. De politie komt graag in contact met deze man. Zijn rol is nog niet duidelijk.

In de nabijheid van de plaats delict werd kort na het dodelijke steekincident door getuigen een man gezien die liep in de richting van de Ringweg (Plataanlaan). De politie is op zoek naar deze man, daarom is een compositietekening van hem gemaakt. De man droeg die dinsdagavond donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70m en 1.80m lang zijn. Vermoedelijk heeft hij een licht getinte huid.

De 27-jarige Hidde werd om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, blijkt uit een rouwadvertentie die zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden heeft geplaatst. Daarin staat verder dat de man, voor ons de ideale schoonzoon en zwager, zonder reden van het leven is beroofd. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog een raadsel. De politie houdt er onder meer rekening mee dat Hidde een willekeurig gekozen slachtoffer was. 

Denkt u in deze compositietekening iemand of misschien wel uzelf te herkennen? Neemt u dan contact op met de politie.  Laat het ook weten als u dinsdagavond 14 mei rond 19:15 uur op of in de buurt van het Jaagpad was en iets heeft gezien dat mogelijk verband kan houden met het onderzoek, of als u andere informatie heeft die het onderzoeksteam verder kan helpen.

Kort na het steekincident werd er een man op het Jaagpad gezien. Getuigen zagen hem in de richting van de Ringweg (Plataanlaan) lopen. De politie is op zoek naar deze man en heeft daarom een compositietekening van hem gemaakt.

De man droeg die dinsdagavond donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de twintig en dertig jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn. Vermoedelijk heeft hij een licht getinte huid.

Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

De politie roept mensen, die zichzelf of iemand in hun omgeving herkennen in de compositietekening, op om contact met ze op te nemen. Dat geldt ook voor mensen die meer informatie hebben die het onderzoeksteam verder kan helpen.

– Sporenonderzoek dodelijke steekpartij gaat door; dader nog altijd niet gepakt- Nieuw signalement van dader dodelijke steekpartij- Sportverenigingen waarschuwen leden na dodelijke steekpartij: Fiets niet alleen