Wat weten wij van de dodelijke steekpartij in Groningen? – Dagblad van het Noorden

De politie heeft een compositietekening verspreid van een man die in de buurt was toen een 27-jarige man in Groningen werd doodgestoken tijdens een rondje joggen.

De man werd afgelopen dinsdag kort na de dodelijke steekpartij op het Jaagpad door meerdere getuigen gezien. Hij had donkere bovenkleding aan en een zwarte pet op, en liep in de richting van de Ringweg. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. 

176 tips na dodelijke steekpartij Groningen | Binnenland

De politie zegt in contact te willen komen met de man, van wie de rol bij de steekpartij nog niet duidelijk is.

De 27-jarige Hidde werd om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, blijkt uit een rouwadvertentie die zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden heeft geplaatst. Daarin staat verder dat de man, voor ons de ideale schoonzoon en zwager, zonder reden van het leven is beroofd. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog een raadsel. De politie houdt er onder meer rekening mee dat Hidde een willekeurig gekozen slachtoffer was. 

Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

GRONINGEN – De politie in Groningen heeft tot nu toe 176 tips binnengekregen over de steekpartij afgelopen dinsdag op het Jaagpad in die stad. Bij het incident werd een 27-jarige man gedood.

Zeker 75 tips kwamen binnen nadat de politie zondag een compositietekening had verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de steekpartij. De overige 100 tips kwamen in de eerste dagen na het incident binnen. Vanwege de hoeveelheid kan de politie nog niet zeggen of de gouden tip ertussen zit.

De man op de tekening zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. Zijn rol is nog niet duidelijk, zegt de politie.

Het slachtoffer is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie van de familie. De Hanzehogeschool, gevestigd op de naburige Zernike Campus, adviseert medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zo veel mogelijk samen te fietsen of te lopen in de omgeving. Als mensen iets verdachts zien, wordt hun aangeraden contact op te nemen met de politie.