Dertig tips na uitzending Opsporing Verzocht over doodgestoken Hidde Bergman uit Groningen – Groningen – Dagblad van het Noorden

Dertig tips na uitzending Opsporing Verzocht over doodgestoken Hidde Bergman uit Groningen - Groningen - Dagblad van het Noorden
Was hardloper Hidde willekeurig doelwit? Hij had geen vijanden
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bergman was een week geleden aan het hardlopen op een zandpad naast het Jaagpad. Inmiddels heeft de politie een compositietekening verspreid van de gezochte persoon.

De politie heeft nog steeds geen idee wie deze man is en wat zijn rol was in de steekpartij, en vraagt dringend om meer tips. Ook willen ze graag in contact komen met mensen die Hidde eerder op de avond hebben zien hardlopen. “We weten niet vanaf welke kant hij het Jaagpad op is komen lopen en willen graag weten of er mensen zijn die hem hebben gezien.”

Eerder meldde de politie dat de licht getinte man met donkere pet en dito bovenkleding de dader was die ze zochten. Het Openbaar Ministerie nuanceert dit. De rol van de man is vooralsnog onduidelijk, zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart namens het OM. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Wederom getuigenoproepDe kleding die Bergman droeg – een zwart hardloopshirt, zwarte broek en blauwe Asics-sportschoenen – wordt uitgebreid getoond in de uitzending. Daarnaast deed Schubart een nieuwe getuigenoproep.

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs en een scoutingvereniging gevestigd. Er heerst onrust en de clubs adviseren hun leden om extra alert te zijn. “Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes”, schreef een basketbalvereniging aan haar leden.

We willen weten wie hem (de onbekende man, red) dinsdag heeft gezien tussen half zeven en half acht.

In een zoektocht naar meer getuigen hield de politie dinsdagavond een passantenonderzoek op het Jaagpad. Al het verkeer bij het Blauwbrugje over het Reitdiep werd staande gehouden in de hoop meer informatie over de steekpartij te verzamelen. Daarbij deelde de politie ook flyers uit met informatie over het incident.

De politie heeft nog geen idee door wie en waarom de 27-jarige Hidde Bergman vorige week werd doodgestoken. De politie is dringend op zoek naar meer informatie. "Alle tips zijn welkom."

Slachtoffer was geliefdSchubart laat verder nog weten dat de politie geen idee heeft wat het motief van de dader kan zijn. Hidde Bergman was volgens haar een geliefde, sportieve jongeman die geen vijanden had. Dat kan betekenen dat het een willekeurige aanval is geweest, zegt Schubart.

Dat zei de politie vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Vorige week dinsdag werd Hidde op het Jaagpad in Groningen neergestoken tijdens een rondje joggen.

Ook vraagt de politie zich af van welke kant Bergman het Jaagpad opgelopen is, en of hij misschien gevolgd is.

De politie toonde in de uitzending de kleren die Hidde op de fatale avond droeg: een zwart hardloopshirt, een zwarte broek en blauwe Asics-hardloopschoenen.

Eerder kreeg de politie al 176 tips binnen naar aanleiding van de compositietekening van de licht getinte man met donker petje en donkere bovenkleding.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond dertig nieuwe tips gekregen over de dodelijke steekpartij. Over de aard van die tips kon de politie nog geen uitspraken doen.

– Politie: Verdachte Jaagpadmoord is niet dezelfde als zedendelict Bevrijdingsfestival- Politie krijgt 176 tips binnen over Jaagpadmoord