Geen verband tussen moord en plankincident Groningen | Binnenland – AD.nl

\Geen verband tussen moord en plankincident Groningen\ | Binnenland - AD.nl
Politie toont foto en kleding slachtoffer Jaagpadmoord, dertig nieuwe tips (update)
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bergman was een week geleden aan het hardlopen op een zandpad naast het Jaagpad. Inmiddels heeft de politie een compositietekening verspreid van de gezochte persoon.

Was hardloper Hidde willekeurig doelwit? Hij had geen vijanden

Eerder meldde de politie dat de licht getinte man met donkere pet en dito bovenkleding de dader was die ze zochten. Het Openbaar Ministerie nuanceert dit. De rol van de man is vooralsnog onduidelijk, zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart namens het OM. De dader is nog altijd voortvluchtig.

De politie, die twintig rechercheurs op de zaak heeft gezet, vermoedt dat er één dader is. Deze man zou een Zuid-Europees uiterlijk hebben, ongeveer 1.75 meter lang zijn en een normaal postuur hebben. De man zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn en een trainingspak en petje dragen. Er is inmiddels een compositietekening van hem gemaakt.

Wederom getuigenoproepDe kleding die Bergman droeg – een zwart hardloopshirt, zwarte broek en blauwe Asics-sportschoenen – wordt uitgebreid getoond in de uitzending. Daarnaast deed Schubart een nieuwe getuigenoproep.

We willen weten wie hem (de onbekende man, red) dinsdag heeft gezien tussen half zeven en half acht.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de moord op een 27-jarige jongeman in het Groningse Blauwborgje, vorige week dinsdag. De dader van de steekpartij is nog altijd op de vlucht.

In een zoektocht naar meer getuigen hield de politie dinsdagavond een passantenonderzoek op het Jaagpad. Al het verkeer bij het Blauwbrugje over het Reitdiep werd staande gehouden in de hoop meer informatie over de steekpartij te verzamelen. Daarbij deelde de politie ook flyers uit met informatie over het incident.

Slachtoffer was geliefdSchubart laat verder nog weten dat de politie geen idee heeft wat het motief van de dader kan zijn. Hidde Bergman was volgens haar een geliefde, sportieve jongeman die geen vijanden had. Dat kan betekenen dat het een willekeurige aanval is geweest, zegt Schubart.

Ook vraagt de politie zich af van welke kant Bergman het Jaagpad opgelopen is, en of hij misschien gevolgd is.

Eerder kreeg de politie al 176 tips binnen naar aanleiding van de compositietekening van de licht getinte man met donker petje en donkere bovenkleding.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond dertig nieuwe tips gekregen over de dodelijke steekpartij. Over de aard van die tips kon de politie nog geen uitspraken doen.

– Politie: Verdachte Jaagpadmoord is niet dezelfde als zedendelict Bevrijdingsfestival- Politie krijgt 176 tips binnen over Jaagpadmoord