Nieuwe aardbevingen in Groningen, ruim 840 schademeldingen | Binnenland – AD.nl

Nieuwe aardbevingen in Groningen, ruim 840 schademeldingen | Binnenland - AD.nl
3 kilometer diepte Opnieuw twee aardbevingen in Groningen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In Groningen hebben zich afgelopen nacht weer twee bevingen voorgedaan. Ze waren met een kracht van 0.9 en 1.1. wel veel lichter dan de beving van gisteren. Die had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter.

Er zijn al heel veel aardbevingen geweest, maar door deze beving zijn nog meer mensen geconfronteerd met onze problematiek. Ook Groningers die er eerst met een grotere afstand naar keken, vertelt Duiker over het effect van de aardbeving. Heel veel mensen die eerder nooit wat hebben gevoeld, voelen nu voor het eerst wel iets.

Het epicentrum lag volgens het KNMI beide keren bij de stad Groningen. De bevingen deden zich voor op een diepte van 3 kilometer.

Het waren al de dertiende en veertiende beving deze maand. Maandag was er ook een lichte beving bij de stad Groningen (0.5).

Wekelijks doen zich lichte bevingen voor in het noorden. De beving van gisteren was de zwaarste in tijden. Daarvan lag het epicentrum bij Westerwijtwerd.

De uitzending van Noord Vandaag begint om 18 uur en wordt de hele avond herhaald. Meekijken kan ook via onze facebookpagina waar het programma live wordt uitgezonden.