Wiebes blundert met bevinkje in Groningen | Politiek – AD.nl

Wiebes blundert met \bevinkje\ in Groningen | Politiek - AD.nl
Sorry Wiebes voor bevinkje bij luidruchtig onthaal in Groningen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Wiebes zei tijdens zijn bezoek aan Groningen over de uitblijvende versnelling van de versterking en de schadeafhandeling: Als we dat allemaal hadden moeten doen aan de hand van een bevinkje, zou dat ronduit armetierig zijn geweest.

Zijn uitspraak leidde tot verontwaardigde reacties. SP-kamerlid Sandra Beckerman noemde het volstrekt onacceptabel en volstrekt onvoldoende. Tom van der Lee (GroenLinks) concludeert dat Wiebes totaal onnodig zijn eigen glazen ingooit.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer noemt de uitspraak totaal ongepast. D66-Kamerlid Matthijs Sienot vindt verkleinwoorden hier absoluut ongepast. En de Kamerleden zijn niet de enige bij wie bevinkje verkeerd valt.

Ik heb eerder juist benadrukt hoe heftig deze beving is voor de bewoners, zegt Wiebes na de commotie over zijn uitspraak.

Ik probeerde duidelijk te maken dat deze ene beving niet aanleiding is om nu opeens iets uit de mouw te toveren, maar dat we de al maanden continu zoeken naar mogelijkheden voor verbetering en versnelling. Dat verdienen de Groningers.

Later op de avond bood Wiebes in een filmpje zijn excuses aan in het geval hij mensen zou hebben beledigd met zijn verspreking.