Douwe Bob komt in de kerstvakantie drie dagen in Groningen spelen – Dagblad van het Noorden

Douwe Bob komt in de kerstvakantie drie dagen in Groningen spelen - Dagblad van het Noorden
Douwe Bob geeft eind dit jaar drie optredens in Groningen
De liefde voor Stad is voor de zanger één van de redenen om eind december een volledig weekend elke avond op te treden in de Oosterpoort in Groningen. Het zijn de enige optredens die hij in het najaar heeft gepland.

Nee, maar ik heb wel gekeken naar de prijzen. Als geboren Amsterdammer kijk je dan blij. Je hebt een stuk meer vierkante meters voor je geld. Dat is in Amsterdam natuurlijk belachelijk, maar in Groningen is het te doen.

Douwe Bob heeft sinds zijn eerste show in 2012 in Groningen altijd een warme band gehad met de stad. Spelen in Groningen is altijd zon geweldig avontuur. Van het spelen in de prachtige zalen tot de mensen en de vibe. Alles klopt voor mij aan die stad. Toen bedacht ik me; als ik t zo jammer vind om hier weg te gaan…, waarom blijven we niet gewoon, en zetten we Groningen een heel weekend op stelten.

Op veel vlakken vind ik Groningen meer een wereldstad dan Amsterdam. Ook omdat Amsterdam zich zon wereldstad vindt en de Amsterdammers vinden zich van die wereldburgers. Daar word je soms een beetje akelig van.

Ik treed drie dagen achter elkaar op. Vrijdag met een strijkorkest, zaterdag sta ik solo in de kleine zaal en zondag sluiten we af met de hele band in de grote zaal. Dat wordt een knalfuif.Misschien is de kleine zaal wel écht de mooiste van NederlandDouwe Bob

Ik vind de Oosterpoort misschien wel de mooiste zaal van Nederland. Misschien is de kleine zaal wel écht de mooiste van Nederland, maar de grote is ook mooi. Weet je: je hebt een paar van die zalen in Nederland en daar is de Oosterpoort er één van.

Ik heb ook iets speciaals met het publiek in Groningen, sowieso met het publiek in het Noorden. Dat voelt gewoon goed, het werkt gewoon, dus dit voelt als een logische stap.

Schrijven, vooral veel schrijven. Ik heb zoveel gespeeld de laatste jaren. Ik heb nooit stilgezeten. En ik dacht: als ik nou echt een keer een mooi, exclusief verhaal heb, waar zou ik dat dan doen? Dat zou ik dan bij jullie doen.

Op 27 december speelt de zanger een show met een strijkerskwartet, de dag erop geeft hij een soloconcert en op de laatste dag een concert met zijn band.

“Spelen in Groningen is altijd zon geweldig avontuur”, reageert Douwe Bob in een persbericht. “Van het spelen in de prachtige zalen tot de mensen en de vibe. Alles klopt voor mij aan die stad.”

Het zijn de enige shows die de 26-jarige Douwe Bob dit najaar geeft. Het laatste album van de zanger, The Shape Im In, verscheen eind vorig jaar.