Bijna 3000 schademeldingen, week na aardbeving in Groningen – NOS

Bijna 3000 schademeldingen, week na aardbeving in Groningen - NOS
14 acute gevallen Week na beving Groningen bijna 3000 schademeldingen
Een week na de flinke beving in aardgasgebied in Groningen, staat de teller van het aantal schademeldingen op 2875.

Inwoners van het aardgasgebied in Groningen werden op 23 mei vroeg uit bed getrild door de beving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. Inwoners van epicentrum Westerwijtwerd hingen uit protest de vlag halfstok.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De meldingen zijn gedaan bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). 1323 meldingen komen uit de gemeente Groningen. De enige gemeente zonder schademeldingen is Stadskanaal.

Bij 14 huizen was de situatie zo onveilig, dat er direct maatregelen moesten worden getroffen. “Het viel de adviseurs die de adressen bezochten op dat mensen na de beving bij Westerwijtwerd vaak emotioneler waren dan doorgaans”, meldt de TCMG.

De meeste meldingen (1323) bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) komen uit de gemeente Groningen. De enige gemeente zonder schademeldingen is Stadskanaal.

Op veertien adressen was de situatie zo onveilig dat maatregelen zijn getroffen. Er werden 82 meldingen gedaan van een acuut onveilige situatie (AOS). Daarvan zijn 76 gevallen gecontroleerd.

Het viel de adviseurs die de adressen bezochten op dat mensen na de beving bij Westerwijtwerd vaak emotioneler waren dan doorgaans bij meldingen van acuut onveilige situaties het geval is, meldt de TCMG.