Waarom moest hardloper Hidde Bergman uit Groningen dood? – Hartvannederland.nl

Waarom moest hardloper Hidde Bergman uit Groningen dood? - Hartvannederland.nl
Vader van moordverdachte Jaagpad: Milton heeft niks met die steekpartij te maken – Groningen
Bergman werd op 14 mei van dit jaar tijdens het hardlopen neergestoken op het Jaagpad, aan de rand van de Zernike Campus. Hij overleed kort daarop aan zijn verwondingen.

De dader werd 10 juni opgepakt. Nadat hij was aangehouden, zocht de politie meermaals tevergeefs naar het moordwapen.

Verdachte Jaagpadmoord vandaag voor de rechter

De verdachte woonde in een studentencomplex aan de Soniusgang in Stad. Huisgenoten reageerden geschokt op de aanhouding. Zij omschreven de verdachte als iemand die ze niet kenden, wel kwam hij geregeld om een sigaretje vragen. Ook zeiden ze de verdachte niet te herkennen in de compositietekening die de politie had verspreid en die ook door televisieprogramma Opsporing Verzocht werd getoond.  

De zaak wordt vandaag niet inhoudelijk behandeld. Het is een pro-formazitting. De stand van zaken rond de strafzaak wordt doorgenomen en mogelijk wordt bekendgemaakt wanneer de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt.

Het is niet bekend of de verdachte vandaag in de rechtszaal verschijnt. Het Openbaar Ministerie liet in juli weten dat de man meewerkt aan het onderzoek.

– Voorarrest verdachte Jaagpadmoord opnieuw verlengd- Politie zoekt opnieuw naar moordwapen in het Reitdiep- 26-jarige Groninger opgepakt als verdachte van Jaagpadmoord  

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.