FC Groningen houdt het 75 minuten vol tegen Ajax, maar verliest toch – NOS

FC Groningen houdt het 75 minuten vol tegen Ajax, maar verliest toch - NOS
Woede bij Groningen om rood voor tijdrekken: Lachwekkend
Ajax heeft met veel pijn en moeite het duel met FC Groningen winnend afgesloten. De Ajacieden moesten zich flink in het zweet werken tegen de stugge Groningers, maar wonnen toch met 2-0.

Ajax-trainer Erik ten Hag dobberde lang tussen hoop en vrees. Pas na een rode kaart van Django Warmerdam een kwartier voor het eindsignaal en twee doelpunten die daar rap op volgden, hengelde zijn ploeg de overwinning binnen.

“Wat een kinderachtige beslissing, dan geef je toch een waarschuwing als iemand al geel op zak heeft. Dit neigt echt naar klassenjustitie. Andersom, als het Ajax was geweest, had hij nooit geel gegeven. Dat weet ik honderd procent zeker”, aldus Meijer, die tussen 1988 en 1993 actief was bij de Trots van het Noorden.

In een aantrekkelijk duel kozen de Groningers voor de countertactiek. Het elftal van Danny Buijs liet Ajax aanvallen om vervolgens, als de mogelijkheid zich voordeed, razendsnel om te schakelen en het doel van keeper André Onana op te zoeken.

Die speelwijze leverde de Trots van het Noorden voldoende kansen op. Bijvoorbeeld via oud-Ajacieden Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik, die hun oude ploeg flink pijn hadden kunnen doen.

FC Groningen leek zaterdagavond aanspraak te maken op een goed resultaat in de Johan Cruijff Arena, maar na een tweede gele kaart voor Django Warmerdam liep Ajax uit naar een 2-0 zege. Hennie Meijer snapt niets van de beslissing van Björn Kuipers.

Het was een wonder dat beide teams na drie kwartier met 0-0 de kleedkamers opzochten en dat kon het team van Ten Hag zichzelf aanrekenen. Ook de Amsterdammers hadden namelijk handenvol mogelijkheden, maar onder meer Dusan Tadic, Donny van de Beek en Quincy Promes misten doel.

Volgens Meijer had de ploeg van coach Danny Buijs tot het discutabele moment zicht op een goed resultaat. “Ik dacht: dit kan uitlopen op een sensatie. 0-0 was leuk geweest. Zonde.”

Gedurende het hele duel belegerden de Amsterdammers de goal van Groningen, maar lang zonder succes. Maar liefst 75 minuten lang leek het Groningse doel een onneembare vesting.

De eerste treffer kwam van de schoen van Lisandro Martínez. Hij maakte de 1-0 met een geplaatst schot. Vlak daarna zorgde Huntelaar voor de zwaarbevochten zege.

Van der Poel: Ik voelde me goed, maar ineens was ik helemaal leeg Tot op 12,7 kilometer van de finish lijkt de Nederlandse favoriet de strijd bij de WK wielrennen onder controle te hebben. Dan klapt hij helemaal in elkaar.

Fraser-Pryce herovert wereldtitel op 100 meter De Jamaicaanse is in de finale afgetekend de snelste in 10,71, de beste jaartijd. Zilver is voor Dina Asher-Smith, brons voor Marie-Josée Ta Lou.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.