Boeren in Groningen rijden voordeur provinciehuis eruit | Binnenland – Telegraaf.nl

De ME staat inmiddels pontificaal naast het provinciehuis in Groningen. Op beelden is te zien dat er meer trekkers naar het centrum van de stad rijden.

Er zijn ook tegenacties, schrijft een lokale journalist op Twitter. “Vertrek hier a.u.b.”, staat er op een affiche in de stad.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De politie in Groningen heeft een demonstrant aangehouden voor het inrijden op een politiepaard met een trekker.

Op onderstaande beelden is te zien dat boze boeren het provinciehuis in Groningen binnendringen. De politie gebruikt de wapenstok om ze naar buiten te werken.

Volgens gemeente De Bilt vindt het protest overmorgen na goed overleg met de boeren niet meer plaats op het RIVM-terrein. Vanwege de veiligheid is de demonstratie gepland op het terrein van honkbalvereniging The Wombats, op het Sportpark Weltevreden aan de Voordorpsedijk in De Bilt.

Het grote boerenprotest tegen het RIVM heeft woensdag grote gevolgen voor de bereikbaarheid van De Bilt. Zo is de Biltse Rading in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 01.00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer, evenals de Blauwkapelseweg en Voordorpsedijk.

Alma den Hertog van LTO Noord kwam uit het overleg in het provinciehuis om de boeren toe te spreken. Ze zei dat de provincie zegt dat de provinciale regeling in Groningen niet zwaarder is dan die van de overheid. Daarop was er luid boegeroep te horen. Volgens Den Hertog wordt er morgen verder gepraat. Boerenvoorman De Jong vroeg daarop wat de boeren wilden doen. Ze besloten te blijven. De Jong riep daarop op “tot veiligheid voorop en respect voor de politie”.

In Groningen kunnen de boeren zich niet langer inhouden. Ze gaan het provinciehuis binnen. Volgens een actievoerder staat de politie de boeren binnen met knuppels op te wachten.

Boerenvoorman Ate de Jong maant de boeren op te houden met de bestorming. Volgens hem zou er ook iemand gewond zijn geraakt bij de bestorming.

Boerenvoorman Ate Kuipers roept opnieuw op tot geduld, omdat er nog steeds overlegd wordt in het provinciehuis. Hij dringt aan op een unaniem besluit van de provincie, zodat ze alle partijen er aan kunnen houden. “We blijven hier”, zegt hij tegen RTV Noord. “De veiligheid staat voorop.”

Intussen rijden nog steeds nieuwe trekkers Groningen binnen. De politie begeleidt ze verder de stad in.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.