Ex-vriendin en kind van verdachte bioscoopmoorden wonen in provincie Groningen – AD.nl

\Ex-vriendin en kind van verdachte bioscoopmoorden wonen in provincie Groningen\ - AD.nl
Pathé bioscoop blijft dicht tot woensdag
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Zaterdag werden in het pand twee schoonmakers – het echtpaar Marinus en Gina uit Slochteren – van het leven beroofd. Verdachte van de dubbele moord Ergün S. werd zondagochtend gearresteerd.

De politie kan momenteel nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers, zoals de leeftijden en de woonplaats van de personen. Dit is omdat de politie eerst nabestaanden van de overledenen moet bereiken, voordat er meer informatie naar buiten wordt gebracht.

Video: Verdachte bioscoopmoorden opgepakt

Politie zoekt 33-jarige man in verband met doden in Groningse bioscoop

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor onze collegas in Groningen, laat het statement lezen. De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. De voorstellingen zijn van zaterdag tot en met dinsdag bij Pathé Groningen afgelast. Alle bezoekers die voor deze periode een ticket hebben gekocht krijgen hun geld terug.

Een deel van het Gedempte Zuiderdiep, waaraan de bioscoop gelegen is, werd vandaag afgezet. De naastgelegen Ruiterstraat was enige tijd onbereikbaar, maar daar is de afzetting weer opgeheven. De parkeergarage daar is weer bereikbaar.

Eerder maakte het bedrijf bekent dat de bioscoop zaterdag en zondag gesloten zou zijn. Een reden voor de langere sluiting wordt niet gegeven.

In de middag werden de hekken weggehaald die een etmaal eerder rond de bioscoop geplaatst waren. Voor verschillende Stadjers was dat het teken om bloemen te leggen bij de ingang. In de bioscoop werden zaterdagochtend rond 09.20 uur de lichamen van een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw aangetroffen. Het echtpaar uit Slochteren, dat al jarenlang het gebouw schoonmaakt, bleek te zijn vermoord. De politie begon daarop direct een groot onderzoek. Dit resulteerde in de avond in een naam van een verdachte. Omdat de politie geen idee had waar deze 33-jarige man verbleef, werd een foto verspreid waarmee de hulp van het publiek werd ingeroepen. Uiteindelijk kwamen er zo’n 150 tips binnen. Het is onbekend of hier een gouden tip tussen zat.

Voor de bioscoop stond zondagmiddag wel een auto van Post Mortem Facilities. Een bedrijf dat volgens hun website gespecialiseerd is in het reinigen en desinfecteren van overlijdens- en ongevalslocaties.

Slachtoffers en verdachte kenden elkaar niet Zondagochtend werd de man aangetroffen nabij een tankstation aan het Hoendiep. De verdachte werd daarbij neergeschoten door een arrestatieteam. Gewond is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is ondertussen nog volop bezig met het onderzoek. “Wat we nu weten is dat de verdachte rond 07.30 uur de bioscoop betrad”, vertelt een politiewoordvoerder. “Korte tijd later verliet hij het pand weer. Op dit moment hebben we geen enkele aanwijzing dat slachtoffers en dader elkaar kenden. De komende tijd gaan we de verdachte verhoren, waarbij we uiteraard geïnteresseerd zijn in zijn beweegredenen.”

De feestelijke première van de film Een eigen planeet – Frans Haks en het Groninger Museum die zondagavond plaats zou vinden in Pathé, werd door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen verplaatst naar het Groninger museum zelf, waar binnen 24 uur één van de zalen was omgebouwd tot bioscoopruimte.

Hotelpersoneel in Groningen herkent Pathé-moordenaar

Directeur Andreas Bluhm stond in zijn openingswoord stil bij de nabestaanden en het personeel van Pathé.

– Bioscoopmoorden: Dit weten we over de verdachte en de slachtoffers- Docu over 25 jaar Groninger Museum: Zonder Haks was het er niet geweest