Het voelt een beetje raar om nu de bioscoop in te gaan – Dagblad van het Noorden

\Het voelt een beetje raar om nu de bioscoop in te gaan\ - Dagblad van het Noorden
Verdachte bioscoopmoorden blijft veertien dagen langer vastzitten
Dat besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland woensdag. S. wordt verdacht van moord of doodslag. S. zit in zogeheten beperkingen en mag daarom geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

2 De 33-jarige Ergün S., die wordt verdacht van het doden van twee personen in een bioscoop in Groningen, blijft veertien dagen langer vastzitten, heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland woensdag bepaald.

Zaterdag ontving de politie een melding over twee overleden personen in de bioscoop. Later bleek dat zij door een misdrijf om het leven waren gekomen. Naar aanleiding van de vondst sloot de bioscoop vier dagen haar deuren.

Een dag later werd S. aangehouden bij een tankstation langs het Hoendiep in Groningen. Toen de agenten S. herkenden en hem benaderden, had hij een mes in zijn handen. Bij de aanhouding schoot de politie de verdachte in zijn benen.

De slachtoffers zijn een 55-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Slochteren. Het echtpaar werkte in de bioscoop als schoonmakers. Waarom en hoe S. de slachtoffers om het leven zou hebben gebracht, is nog onbekend. Uit het politieonderzoek is nog niet gebleken of de verdachte en de slachtoffers elkaar kenden.

Maandag bleek dat GGZ Delfland de 33-jarige verdachte gedwongen had willen behandelen en daarvoor al een traject had opgestart. De rechter moest nog een oordeel vellen over het besluit. De familie van S. probeerde verplichte zorg voor hem te regelen omdat hij leed aan psychoses, schrijft het AD.

Een woordvoerder van GGZ Delfland kon maandag in gesprek met NU.nl niet in detail treden vanwege de privacy van de patiënt. Er is een onafhankelijk calamiteitenonderzoek opgestart naar de zaak.