El Azzouti man of the match bij overwinning Kozakken Boys

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(“dfp-ad-rm5”); }); Door Sjors Tanis

Buijs was dat een goede reden om de Eritreeër buiten de selectie te houden: “De afgelopen jaren is er al meermaals een verzoek ingediend, maar dat kwam steeds niet rond. Nu hebben ze wel toestemming gehad, vandaar dat we hem vrij hebben gegeven. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan voetbal en dit is zeker belangrijker dan Koninklijke HFC-uit.”Goed weggekomen De aanvoerder was na afloop realistisch genoeg om te beseffen dat een puntendeling zeker ook tot de mogelijkheden behoorde.  ,,We kwamen een aantal keer nog goed weg, een bal op de paal en die laatste vrije trap volgens mij nog net van de lijn gehaald, dus ja we zijn goed weggekomen.”

Kozakken Boys-aanvoerder Van Nuland: 'We zijn goed weggekomen'

Ab Donker Zwaarbevochten zege Kozakken Boys bij Koninklijke HFC 02-12-2017, 17:02 | Van de redactie AMSTERDAM Kozakken Boys heeft de wedstrijd bij concurrent Koninklijke HFC, dat met evenveel punten als ‘De Boys’ op de vijfde plek stond, met 1-2 gewonnen. Ahmed El Azzouti was twee keer trefzeker namens de ploeg uit Werkendam, dat vooral voor rust oppermachtig was.

El Azzouti schoot Kozakken Boys voor rust al naar een comfortabele voorsprong. Hij schoot eerst raak na een voorzet van Agatowski na ruim tien minuten en benutte twee minuten voor rust een strafschop nadat een speler van de thuisploeg de bal met de arm had geraakt na een voorzet van Sömnez. ,,We waren voor rust oppermachtig”, beaamde trainer Danny Buijs. ,,De 0-2 bij rust was zeer terecht.”In het tweede bedrijf waren de rol omgekeerd. ,,Zij gingen opportunistisch spelen en daar hadden we het een fase vlak na rust moeilijk mee”, aldus Buijs. Dat leidde dan ook tot de aansluitingstreffer na ruim een uur voetballen. Ook in de slotfase stond Kozakken Boys onder druk, maar de nummer vier van de Tweede Divisie hield stand en mocht met de drie punten terug naar Werkendam.

Leave this field empty if you’re human: Volg ons ook viaVoetbal247.nlVoetbal247.nl, EersteDivisie.org, TweedeDivisie.org en DerdeDivisie.org worden uitgegeven en beheerd door Newsfactory.

Geen vuiltje aan de lucht ,,In de rust denk je dat er  geen vuiltje aan de lucht is en in de loop van de tweede helft maken we het onszelf toch weer moeilijk en ben ik heel blij met deze drie punten. Daar een verklaring voor geven is moeilijk, het gebeurt ons wel te vaak denk ik, dat we in de tweede helft ver weg zakken qua niveau en dan toch nog in de problemen komen. Ze gaan natuurlijk opportunistischer spelen, wisselen drie keer dan veranderen ze wat en daar moeten wij op reageren. Dat was bijna te laat”, aldus Van Nuland tegenover de camera van Kozakken Boys TV.

Belangrijker dingenTenslotte de middenvelder die om een bijzondere reden niet afreisde naar Haarlem. Hermon Tekleab was er om positieve familieomstandigheden niet bij. Zijn ouders zijn namelijk donderdag in Nederland gearriveerd, waardoor hij na vele jaren weer voor een korte periode herenigd is met zijn familie.

,,We hebben keihard geknokt, zeker na rust. In de eerste helft hebben we goed gespeeld, maar na rust was het vooral vechtvoetbal”, vond Buijs. ,,Maar daar hebben we ons staande in gehouden en dat is knap.”

OpportunistischDanny Buijs, die zaterdagavond zelf aanwezig was bij de wedstrijd ADO Den Haag-FC Groningen (0-3, red.), zag vier helften voetbal en is duidelijk welke daarvan het leukst was: “Onze eerste helft was het beste wat ik vandaag gezien heb. We speelden uitstekend en waren absoluut de betere ploeg. We voetbalden vrij makkelijk en gaven geen kans weg. Maar de tweede helft was van onze kant niet goed. Zij gingen heel opportunistisch spelen en creëerden twee goeie kansen. Na die aansluitingstreffer blijven ze er in geloven, ook al hebben ze in het laatste kwartier geen echte kansen meer gehad.”“Je moet trots zijn dat jongens zich bij deze club doorontwikkelen en daarna het profmilieu in gaan. Je raakt een goeie speler kwijt, maar het is toch ook geweldig om te zien dat Nasser (Abdenasser El-Khayati, red.) in de Eredivisie speelt?”Kozakken Boys pakte zaterdagmiddag de volle winst in de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC (1-2).  Dit gebeurde echter niet zonder dat het geluk deze keer een beetje meer aan de zijde was van de club uit Werkendam volgens aanvoerder Jeffrey van Nuland.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Haarlem at Twitter: