Verdwaalde alpaca gevonden in centrum Haarlem

InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1499903BinnenlandPolitie krijgt telefoontjes: ’Mag ik alpaca hebben?’2 uur geleden in BINNENLANDKopieer naar clipboardⒸ Politie Haarlem

Hoe vaak er precies gebeld werd voor de alpaca, wil de politie niet kwijt.

HAARLEM – De politie van Haarlem zoekt nog steeds naar de rechtmatige eigenaar van een alpaca die dinsdagnacht in het centrum werd gevonden. Inwoners worden gevraagd te bellen met tips. Een doorbraak is er nog niet, maar bellen doen de Haarlemmers wel.
„Verzoek NIET te bellen als u interesse heeft in de alpaca”, twittert de politie Haarlem. „Als mensen tips hebben, horen we het graag”, zegt een woordvoerder tegen de NOS. „Maar als mensen aanbieden de alpaca op te vangen, dan kunnen we daar niets mee.”

Het beest werd dinsdagnacht gevonden in een studentenhuis in de Jansstraat, zo blijkt nu. Met een touw om de nek. Personal trainer Victor Kuiks vond het dier in zijn huis. Een studentikoze grap ligt voor de hand, maar de politie zegt dat uit te sluiten. Vermoedelijk wilde iemand van het dier af.

Haarlem at Twitter: