Oversteekhulp Haarlem: niet meer met rollator tussen de spoorbomen [video]

De ledenraad van de vakbond voor cabinepersoneel VNC bij KLM heeft ingestemd met het akkoord voor een nieuwe cao. Dat akkoord bestaan uit onder meer uit een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

Een auto is donderdag bij een ongeluk op zijn kop terechtgekomen op de Zeeweg in Overveen. De automobilist moest naar eigen zeggen uitwijken voor drie overstekende herten.

Maar het zijn niet alleen ouderen die blij zijn met de proef. Een jonge moeder achter de kinderwagen heeft ook al eens meegemaakt dat ze nauwelijks op tijd aan de andere kant was. ,,De bomen gaan snel naar beneden en dan red je het niet tot de andere kant.”

De vriendin is blij. ,,Ik heb het al twee keer meegemaakt dat ik de boom op mijn hoofd kreeg, omdat ik tijd tekort kwam voor de oversteek. Daarover heb ik ook al een paar keer geklaagd bij Pro Rail.”

De nieuwe waarschuwingslichten van Pro Rail staan als proef opgesteld bij de overgang aan de Westergracht. Haarlem heeft de landelijk primeur.

Haarlem at Twitter: