Vuurwerkschade Haarlem: 68.500 euro

Vuurwerkschade Haarlem: 68.500 euro
Vuurwerkschade Haarlem: 68.500 euro
De schade aan de ondergrondse containers is dit jaar aanzienlijk lager. Vorig jaar was de gemeente nog 20.000 euro kwijt vanwege één opgeblazen en daardoor zwaar beschadigde container in Haarlem-Oost. Dit jaar bleef de ellende beperkt tot lichte branden die tijdig konden worden geblust. Het prijskaartje aan de containerschade laat een bedrag van 1.000 euro zien.

Hij was in 1956 de grondlegger van de Nederlandse stuntwereld: Hammy de Beukelaer. Vrijdag overleed hij in Amsterdam na een kort ziekbed.

Met mijn oudste dochter (8) reed ik door het Hogeland, op weg naar Pieterburen om zieke zeehonden te zien. We passeerden gestutte huizen, weer andere stonden in de steigers. Hier en daar werden panden gesloopt. Stille ruïnes – het was zaterdag, de bulldozers waren in rust. Ik vertelde mijn dochter over de aanhoudende aardbevingen in het gebied, ze geloofde me niet en dacht dat ik een van mijn donkere sprookjes vertelde, tot ik haar wees op een handgeschreven reclamebord aan een hek, waarop iemand ’aardbevingsherstel’ aanbood, met een 06-nummer eronder.

In het totaalplaatje is de schade aan speeltoestellen niet meegeteld.

Tuinspecialist Bakker Hillegom BV verkeert in financiële nood. Het bedrijf heeft surseance van betaling aangevraagd, wat in de regel de opmaat is naar een faillissement. De onderneming heeft 635 werknemers in 21 landen.

Haarlem at Twitter: