Boete vier ton voor Connexxionbussen rond Schiphol en Haarlem

Tot 1 maart heeft Connexxion de tijd gekregen om de punctualiteit van de bussen sterk te verbeteren en uitval drastisch terug te dringen. Ook moeten storingen rond in- en uitchecken, halteschermen, omroep en wifi aan boord snel opgelost worden. De opdrachtgever eist nog deze maand een concreet verbeterplan en dreigt met meer boetes tot wel twee miljoen euro.
Ook is geconstateerd dat de chauffeurs doorgaans ‘gehaast’ overkomen. Het lijkt erop dat Connexxion de vernieuwingen en uitbreidingen van de dienstregeling in deze enorme groeiregio heeft onderschat. Het aantal ov-reizigers van en naar Schiphol, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Haarlem, Mijdrecht, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Hoofddorp en in de Haarlemmermeer neemt komende jaren fors toe.

Uit het geschetste beeld in het Vitence-rapport komt vooral chaos naar voren. ,,We gaan alle problemen met man en macht te lijf. Veel ervan zijn toe te schrijven aan kinderziekten. De punctualiteit moet omhoog, de rijtijden worden realistischer en we zijn druk bezig de techniek aan te passen”, aldus Connexxion.

Menu‌‌Mijn nieuwsMijn leeslijstAbonneerMijn profielService en contactUitloggenVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opNieuws/Binnenland1623219BinnenlandConnexxion-reizigers in de kou

Uit recente controles van Vitence Mobiliteit, onder meer via mystery-onderzoekers, is gebleken dat slechts 68,6% van de bussen op tijd rijdt, 2% is te vroeg en de rest is minimaal drie minuten te laat. Eén op de tien bussen vertrekt meer dan vijf minuten na schema. Bijna 4% van de ritten valt uit. Dat is volgens de Vervoerregio zwaar onder de maat.


Haarlem at Twitter: