Psychiatrische patiënten niet langer vervoerd met ambulance in Haarlem

GGZ inGeest en RAV Kennemerland starten samen een pilot om patiënten onder begeleiding van een arts of verpleegkundige in personenauto’s te vervoeren naar een opvanglocatie. De maatregel moet ervoor zorgen dat er minder belasting op het ambulancevervoer plaatsvindt en de wachttijd korter wordt.

Mensen met psychiatrische klachten die een risico vormen voor zichzelf en anderen worden nog wel met de ambulance opgehaald.

In Zuid-Kennemerland gaat geen psycholance rijden zoals in Amsterdam. Volgens de woordvoerder zijn er niet genoeg vervoersbewegingen om gebruik te maken van een psycholance met personeel.

Verwarde personen in Haarlem worden vanaf het einde van dit jaar niet meer opgehaald door een ambulance maar door een personenauto.

Het regionale ambulancevervoer en de GGZ Ingeest hebben dit samen besloten. Ze waren het er over eens dat dit soort vervoer anders georganiseerd moet worden. Mensen met psychiatrische klachten die een risico vormen voor zichzelf en de omgeving zullen nog wel in een ambulance opgehaald worden. Deze andere manier van vervoer moet er voor zorgen dat er minder belasting op het ambulancevervoer plaatsvindt en dat er minder wachttijd ontstaat. Bron: Haarlems Dagblad


Haarlem at Twitter: