Zandvoortse huisjes Center Parcs gaan in de verkoop

Zandvoortse huisjes Center Parcs gaan in de verkoop
Center Parcs verkoopt vakantiewoningen Park Zandvoort
Bungalowverhuurder Center Parcs gaat haar park in Zandvoort voor 140 miljoen euro vernieuwen. Om het geld voor de modernisering van de huisjes, het zwembad, het hotel en het winkelcentrum bij elkaar te brengen worden alle vakantiewoningen en voorzieningen aan particuliere en institutionele beleggers verkocht.

Center Parcs venieuwde eerder al de parken Port Zélande in Zeeland, Les Ardennes in België en de Duitse parken Hochsauerland en Nordseeküste op een vergelijkbare manier. Daar was veel interesse voor van investeerders en ook voor Park Zandvoort rekent het bedrijf op de nodige belangstelling.

Het zwembad, hotel, winkelcentrum en de huisjes moeten worden opgeknapt. Alle vakantiewoningen worden verkocht aan beleggers om het geld bij elkaar te krijgen. Deze constructie werkte eerder goed voor het bekende vakantiepark en het bedrijf rekent daarom op de nodige belangstelling. Bij de modernisering wordt ook het groen aangepakt en het zwembad krijgt een wildwaterbaan. Het park biedt 279 huisjes aan voor particuliere beleggers. Voor institutionele beleggers zijn er 120 woningen, de voorzieningen en het hotel beschikbaar.

Center Parcs verkoopt vakantiewoningen Park Zandvoort

De modernisering van het park in Zandvoort gaat verder dan die van de andere parken, meldt Center Parcs. Behalve de inrichting van de vakantiehuisjes, wordt ook het uiterlijk op de schop genomen.

Daarnaast wordt het hele park, inclusief groen, opnieuw ingericht en worden alle andere voorzieningen zoals het overdekte winkelplein, het zwembad en het hotel gemoderniseerd. Het zwembad krijgt bovendien een nieuwe wildwaterbaan.  Het hotel is een vierterrenhotel met zeezicht vanuit alle kamers. De oppervlakte van de hotelkamers is 29 vierkante meter. Hotelgasten maken gratis gebruik van wifi.

Centerparks in Zandvoort gaat voor modernisering

Center Parcs biedt 279 huisjes op het park in Zandvoort aan voor particuliere beleggers. Voor institutionele beleggers is er een pakket van 120 woningen, de voorzieningen en het hotel.

Het bedrijf alle vakantiewoningen en de voorzieningen voor vijftien jaar terug.

Center Parcs behaalde, net als velen in deze lijst, het beste resultaat in jaren. In 2017 viert de huisjesverhuurder zijn 50-jarig bestaan, én het stuurde – ook voor het eerst in jaren – netjes de cijfers op.

Omdat we jaren geen idee hadden van de Nederlandse omzet, stond  de vakantiepark-uitbater  niet in de lijst. Die €155 miljoen komt overigens bijna volledig van huisjeshuur, de f&b op de parken wordt geëxploiteerd door Albron, de nummer 18 van de Top 100.

Het bedrijf is onderdeel van het Franse Pierre & Vacances, dat aankondigde in Europa €400 miljoen te investeren in opknapbeurten van bijna alle parken. Ooit begon de onderneming als Sporthuis Centrum. Oprichter Piet Derksen pionierde met overdekte subtropische zwembaden en vakantieparken met stenen bungalows.

Overigens is het 50-jarig bestaan wat vergezocht. Sporthuis Centrum werd door Derksen 64 jaar geleden opgericht, het eerste park De Lommerbergen in Limburg werd 49 jaar geleden geopend en de naam Center Parcs is 31 jaar oud.

Vestigingen: 9 Omzet: €155 miljoen Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Niets missen van Missethoreca.nl? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang drie keer in de week het laatste horecanieuws!

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement

Center Parcs gaat Park Zandvoort voor €40 miljoen vernieuwen. Om de renovatie te financieren worden de ruim 400 vakantiewoningen en voorzieningen van het inmiddels dertig jaar oude vakantiepark verkocht. Vorige maand nog liet CenterParcs in een blog weten dat (bijna) alle vakantiehuisjes in Nederland zijn uitverkocht.

Center Parcs verkoopt alle vakantiewoningen en voorzieningen op haar park in Zandvoort aan particuliere en professionele beleggers. Een belangrijk deel van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om de woningen, het zwembad, het hotel en het winkelcentrum volledig te moderniseren.

De metamorfose van Park Zandvoort is onderdeel van een groot vernieuwingsprogramma waarmee wij een nieuwe standaard zetten voor familievakanties, aldus Mark Haak Wegmann, CEO Center Parcs Europe. De exploitatie, het beheer en onderhoud blijft in handen van Center Parcs. De verkoop moet een bedrag van €140 miljoen opbrengen. Hiervan wordt €40 miljoen in de renovatie gestopt. Net als in voorgaande jaren verwacht Center Parcs veel interesse van investeerders.

De modernisering van Park Zandvoort begint in januari 2019 en zal de grootste in zijn soort zijn in de geschiedenis van Center Parcs. Eerder transformeerde Center Parcs met succes haar parken Port Zélande, Les Ardennes, Limburgse Peel, Park Hochsauerland en Nordseekuste, maar nu gaat het vakantiebedrijf een stap verder. Niet alleen krijgen de woningen een luxe inrichting, ook de look van Park Zandvoort krijgt een metamorfose. Zo worden alle buitenzijden, daken, terrassen en de groenvoorziening vernieuwd.

Op het park komen drie typen bungalows, waarvan de meest luxe worden uitgerust met een sauna en whirlpool. Daarnaast komen er tien kindercottages met extra faciliteiten voor gezinnen met kinderen.

Ook worden alle parkvoorzieningen, zoals de Aqua Mundo, restaurants, het overdekte parkcentrum de Market Dome, de speeltuinen, de Beach Factory en het strandhotel gemoderniseerd. Het  Aqua Mundo zwemparadijs wordt uitgebreid met een grote nieuwe wildwaterbaan. De verkoop van de vakantiewoningen en parkvoorzieningen stelt Center Parcs in staat om haar parken continu te vernieuwen en een nieuwe standaard voor bungalowvakanties neer te zetten. Binnen vijf jaar zijn alle 7.000 vakantiehuizen van Center Parcs voor een bedrag van ruim €400 miljoen geheel vernieuwd.

Enrico de Koster, CEO Real Estate Belgium, Netherlands, Germany van Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs: Het komt maar zelden voor dat vakantiehuizen op een A-locatie zoals Zandvoort worden verkocht. Zeker niet als deze langjarig worden teruggehuurd door de marktleider op het gebied van bungalowvakanties. Center Parcs blijft verantwoordelijk voor de exploitatie, onderhoud en beheer. Kopers hebben dus geen omkijken naar hun investering. Dit is ook de reden waarom de vraag naar onze vakantiewoningen bij particuliere en professionele investeerders al jaren zeer hoog is.

Center Parcs rekent op een grote vraag naar de vakantiewoningen van zowel particuliere als professionele investeerders. Voor particuliere investeerders zijn er op Park Zandvoort in totaal 279 vakantiehuizen als investering beschikbaar. Voor geïnteresseerde kopers zijn er speciale modelwoningen van alle typen ingericht. Daarnaast hebben institutionele beleggers reeds interesse getoond voor een pakket van 120 woningen en de voorzieningen en het hotel. Na de verkoop huurt Center Parcs alle woningen en voorzieningen voor 15 jaar terug tegen een aantrekkelijke huurvergoeding. Mede door deze gunstige voorwaarden zijn de vakantiehuizen van Center Parcs al langer zeer gewild als investering. Dit leidde er zelfs toe dat in Nederland enige tijd geen vakantiewoningen van Center Parcs te koop stonden.


Haarlem at Twitter: