Politiek festival Haarlem

Politiek festival Haarlem
Verborgen camera gevonden in sauna Nederasselt
ELBURG – De tiende editie van het evenement 'Kerst in de Vesting' in Elburg komt er niet meer. De organiserende stichting vindt het financiële risico te groot en trekt de stekker eruit.

Elburg ging tijdens het evenement terug naar de sfeer van 1900. De editie van 2017 had de mooiste kunnen worden in het bestaan. Er viel sneeuw en Elburg kleurde wit.

Verborgen camera gevonden in sauna Nederasselt

Maar dat had ook een keerzijde, vertelt voorzitter Joop Zwart. Er werd code oranje afgegeven. Daardoor kwamen er 15.000 bezoekers minder. En dat betekende minder inkomsten.

Na betaling van alle facturen bleef er nog 2000 euro over, op een begroting van 100.000 euro. Al snel werd het voor het bestuur duidelijk dat het einde nabij was. Zwart: We konden iedereen nog betalen en nu kunnen we met opgeheven hoofd er mee stoppen.

We hadden een constructie met garantstellingen. Bij een financieel tekort zouden die aangesproken kunnen worden. Maar die garantstellingen vallen weg, vertelt Zwart. Eventuele tekorten zouden dus verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de bestuursleden.

In 2015 sloeg de organisatie al eens een jaar over, omdat het evenement te groot was geworden. Daardoor kon de veiligheid van de bezoekers niet worden gegarandeerd.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

NEDERASSELT – Bij een doorzoeking in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt heeft de politie een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. De camera was op dat moment nog in werking.

Ook heeft de politie drie cameras, de gebruikte plafondplaten en bekabeling voor onderzoek meegenomen. De eigenaar heeft vrijdag opnieuw aangifte gedaan van hacking. Hij deed in februari ook al aangifte dat zijn camerasysteem was gehackt.      Beelden van naakte mensen in de kleedkamer van de sauna zijn terechtgekomen op internet, ook van oud-speelsters van het Nederlandse handbalteam.      De politie heeft inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over deze sauna. De voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt, heeft van de politie de opdracht gekregen de beelden te verwijderen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Haarlem at Twitter: