Boekhandels regio Haarlem vieren Bookstore Day

De tweede Independent Bookstore Day wordt op zaterdag 14 april in Nederland gehouden. Die dag worden de boekwinkel en de lezer gevierd met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.

Bij Goedhart Boeken in de Assendorperstraat staat het volgende op het programma. Herman Aarts vertelt om 14.00 en 15.00 uur over de foto’s uit De Zwolse Lente. Stadsdichter Kees Smits draagt om 13.30 en 14.30 uur voor uit eigen werk. Op verschillende tijdstippen, om 11.00, 13.00 en 16.00 uur, zijn lezers aan de beurt. Zij kunnen voordragen uit of vertellen over hun favoriete boek. Gedurende de dag zijn er verder voordrachten, muziek, hapjes en drankjes. Kinderen kunnen een poging doen het juiste aantal boeken te raden in de ‘Waanzinnige boekenstapel’ van Goedhart Boeken.

Op zaterdag 14 april 2018 vindt de tweede Independent Bookstore Day (Onafhankelijke Boekwinkel Dag) in Nederland plaats. Die dag vieren we de boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten. Boekhandel Libris Venstra heeft een spetterend en gevarieerd programma. -Van 11.00 u. tot 12.00 u. spreekt Ronald Nijboer over zijn boek Tabé Java Tabé Indië over het lot van oorlogsvrijwilligers aan de hand van het dagboek dat zijn opa bijhield. -Sandra Rottenberg vertelt tussen 14.00 u. en 15.00 u. over de zoektocht naar de geschiedenis van haar grootvaders sigarenfabriek in nazi-Duitsland waarover zij met haar zus Hella De sigarenfabriek van Isay Rottenberg schreef. -Tussen 13.00 u. en 13.30 u. dragen Amstelveense dichters voor uit hun werk. -Van 16.00 tot 17.00 u. spreekt Jan van Aken over zijn laatste boek De ommegang, een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en de beperkingen van het geheugen. -Doe mee aan de Young and Awesome Readers Quiz en win een YA-boek. -Voorlezen en knutselen voor kinderen. -Elk uur een andere kortingsactie. -In het Venstra Café koffie of thee met taart voor 5 euro. (Foto Amstelveenweb.com – 2015)Het café van Libris Venstra Bijna 200 boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2018 Murat Isik tot Suzanna Jansen; van kinderboekenschrijvers Tosca Menten en Vivian den Hollander tot Jan Wolkers-biograaf Onno Blom; van winnaar Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt tot Jeroen Siebelink van het Tony Chocolonely-boek.   Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om bijna zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown en Paolo Cognetti. Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 14  april dus, te koop. Kijk op www.venstra.nl of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten. Adres: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen

Feest in de boekwinkel: Bookstore Day 2018

Heel veel boekhandels in Nederland doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om bijna zeventig exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder andere van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Stephen Moss en Irma Joubert.

Deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 14 april dus, te koop en zolang de voorraad strekt.

Kijk op www.goedhartboeken.nl of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven.

Op zaterdag 14 april 2018 vindt de tweede Independent Bookstore Day in Nederland plaats. Die dag vieren we, met 200 onafhankelijke boekhandels in het hele land, de boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.

Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp pakt op Bookstore Day heel groot uit. ’s Morgens om 9 uur gaat de winkel open en start de verkoop van de bijzondere gelimiteerde uitgaven voor deze dag, de gesigneerde uitgaven en de dagdeals. Om 10.00 uur is de eerste auteur bij Boekhandel Jaspers te gast. Badhoevedorper Jan van Aken staat al weken hoog in de landelijke bestsellerlijsten. U kunt hem ontmoeten en onder het genot van een Nespresso zijn nieuwe boek ‘De ommegang’ laten signeren.

Van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 zijn de kleine kinderen aan de beurt. Ze kunnen de beroemde prentenboekenfiguur De Gruffalo ontmoeten en met hem op de foto gaan. Van 14.00 tot 15.00 is het Happy Hour. Tijdens het Happy Hour krijg je 20% korting op alle Engelstalige boeken. Ook op luxe Engelstalige fotoboeken als bijvoorbeeld het schitterende boek ‘Rijks’. Van 14.15 tot 15.15 uur signeert Marcia Luyten haar boeken. De presentatrice van Buitenhof schetst in ‘Het geluk van Limburg’ de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie aan de hand van een bewogen familiegeschiedenis. Ze ontving voor het boek De Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

De laatste auteur die naar Badhoevedorp komt voor Bookstore Day is Patricia Snel. Van 16.00 tot 17.00 signeert ze haar nieuwe thriller ‘Expat exit’. Een beklemmende thriller over vrijheid, liefde en innerlijk kracht.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om bijna zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken. Zo zijn er gesigneerde edities verkrijgbaar van de nieuwste boeken van bijvoorbeeld Aaf Brandt Corstius, Gerbrand Bakker, MJ Arlidge, Dan Brown, Santa Montifiore en ‘De boomhut met 91 verdiepingen’. Exclusieve uitgaven, speciaal voor Bookstore Day worden er bijvoorbeeld gemaakt het boek ‘Weeshuis van verlaten verhalen’ van Annejet van der Zijl (€ 6,99), ‘Hersenen willen lezen!’ Van Erik Scherder (€ 5,99), ‘Perfecte stilte’ van Thomas Verbogt (gebonden € 5,95) en van het kookboek ‘Puur Pascale’ van Pascale Neassens (boek met 4 bijzondere serax kommetjes).

Een Bookstore Day is niet compleet zonder spectaculaire aanbiedingen voor 1 dag. Dat zijn er teveel om op te noemen. Enkele opvallende zijn bijvoorbeeld de fotoboeken van de BBC serie Planeet aarde, deze kosten dan geen € 29,99 maar € 7,50. Het boek ‘The Rolling Stones on air in de sixties’ kost geen € 35,- maar € 10,-, ‘Bonita avenue’ van Peter Buwalda is als dagdeal maar € 5,- in plaats van € 15,-, ‘De gevleugelde’ van Arthur Japin in een zeer luxe gebonden editie kost maar € 7,95 in plaats van € 21,95  en voor kinderen die van voetbal houden ‘Het allerleukste voetbalboek’ kost op 14 april geen € 17,50 maar € 5,-. Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 14  april dus, te koop en zolang de voorraad strekt.

Bookstore Day begint bij Boekhandel Jaspers al een beetje op de middag van vrijdag de 13de. Het wereldberoemde duo Nicci French komt dan naar de boekhandel om hun gloednieuwe thriller ‘De dag van de doden’ te signeren. Het boek verschijnt wereldwijd op dinsdag 10 april.


Haarlem at Twitter: