Koningin sluit congres MS in Zandvoort af

Koningin sluit congres MS in Zandvoort af
Video: Koningin zorgt voor vreugde in MS-expertisecentrum
Koningin Máxima heeft woensdagmiddag het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort bezocht. De koningin ontmoette onderzoekers, zorgprofessionals en cliënten waaronder Annelies Conijn. Zij heeft MS en woont in Nieuw Unicum.

Voorafgaand aan het bezoek aan het expertisecentrum woonde de koningin het congres van de Internationale MS Federatie (MSIF) bij.

Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd. In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS. Nieuw Unicum biedt ook zorg aan circa 250 mensen die nog thuis wonen. Het centrum is actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij nauw samen met Stichting MS Research en diverse kennisinstituten. Dit zijn onder andere het VUmc MS Centrum Amsterdam en De Nederlandse Hersenbank voor MS. Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, waarvan één miljoen een progressieve vorm.

Het congres   Tijdens het congres werden nieuwe inzichten in de multidisciplinaire behandeling en zorg voor mensen met progressieve MS gepresenteerd. Koningin Máxima woonde de presentatie bij van een promotieonderzoek over de meerwaarde van multidisciplinaire behandelinterventies bij progressieve MS. Ook was zij aanwezig bij de presentatie van de resultaten van het samenwerkingsverband op het gebied van onderzoek op initiatief van 12 landen, de Progressive MS Alliance.

Koningin Máxima bracht woensdag een bezoek aan zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort. De vorstin kreeg er een rondleiding en woonde een congres bij van de Internationale MS Federatie (MSIF).

Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd. In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS.

Tijdens de rondleiding ging Máxima in gesprek met onderzoekers, zorgprofessionals en bewoners. “Het was een eer om koningin Máxima te ontvangen”, meldt Nieuw Unicum.


Haarlem at Twitter: