Tieners dreigen met bankoverval op Houtplein in Haarlem

Vrijdagmiddag heeft de politie twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden nadat zij tot tweemaal in een bank aan het Houtplein riepen dat zij een overval gingen plegen. 'Een derde jongeman wist te ontkomen', zo heeft de politie bekendgemaakt.

Rond 17.00 uur drukte een medewerker van de bank op de noodknop en kregen de agenten de informatie dat de jongens richting een hotel in de buurt waren gerend. Op de Gasthuissingel werden twee jongens gezien die voldeden aan het signalement. 

De jonge Haarlemmers konden worden aangehouden met behulp van de politiehond. Eén van de jongens pleegde zoveel verzet, dat de hond moest ingrijpen. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de andere tiener was niet echt behulpzaam en was recalcitrant.

Tieners aangehouden voor slechte grap

Op het politiebureau werd uiteindelijk besloten om de twee jongemannen naar huis te sturen. Vermoedelijk ging het om een zeer slechte grap en had het drietal niet de intentie om een daadwerkelijke overval te plegen. Waarschijnlijk hebben zij nu wel hun lesje geleerd.

Een medewerker van de bank drukte rond 17.00 uur op de noodknop. Agenten kregen de melding dat drie jongens in de bank met een overval hadden gedreigd en daarna richting een hotel in de buurt waren gerend.

Op de Gasthuissingel werden even later twee jongens gezien die voldeden aan het signalement. Zij konden met behulp van een politiehond worden aangehouden. Eén van de twee pleegde zoveel verzet, dat de hond moest ingrijpen. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht en daarna meegenomen naar het politiebureau. De tweede jongen was volgens de politie ook niet echt behulpzaam en recalcitrant.

Op het bureau werd besloten de twee Haarlemmers van zestien en veertien jaar naar huis te sturen. Vermoedelijk ging het om een slechte grap en had het drietal niet de intentie om daadwerkelijk een overval te plegen, aldus de politie.


Haarlem at Twitter: