Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege koffer – AD.nl

Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege koffer - AD.nl
Grote Markt in Haarlem vrijgegeven na vondst koffer voor stadhuis
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Grote Markt in Haarlem is vanochtend enige tijd afgezet na de vondst van een verdachte koffer. De koffer stond op het bordes van het stadhuis, voor de ingang van het gebouw.

Niet duidelijk is of het pakketje iets te maken had met burgemeester Jos Wienen van Haarlem. Die wordt al enkele maanden ernstig bedreigd en zit ondergedoken.

Na onderzoek bleek dat de koffer leeg was. De politie heeft de omgeving van het stadhuis daarna weer vrijgegeven.

De Grote Markt in Haarlem is korte tijd afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakket. Dat lag voor het stadhuis.

Verdacht pakket stadhuis Haarlem loos alarm, Grote Markt weer open

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem wordt al langere tijd ernstig bedreigd. Sindsdien wordt hij zwaar beveiligd. Wienen en zijn gezin zijn ondergebracht in een safe-house.

Wie er achter de bedreigingen zit, is nooit officieel bekendgemaakt. In de media wordt er een verband gelegd tussen de bedreigingen en de harde aanpak van Wienen tegen criminaliteit.

Het is niet bekend of de verdachte koffer te maken heeft met de bedreiging van burgemeester Wienen. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wie de koffer vannacht heeft neergezet.