Grote Markt Haarlem weer vrijgegeven na vondst lege koffer bij stadhuis – Haarlems Dagblad

Grote Markt Haarlem weer vrijgegeven na vondst lege koffer bij stadhuis - Haarlems Dagblad
Grote Markt in Haarlem vrijgegeven na vondst koffer voor stadhuis
1/13 Vandaag om 07:28 HAARLEM De politie heeft donderdagochtend de Grote Markt in Haarlem enige tijd geheel afgezet. Voor de deur van het stadhuis was een verdachte koffer aangetroffen. Ook het Stedelijk Gymnasium, dat direct achter het stadhuis ligt, moest zijn deuren voor leerlingen gesloten houden. De koffer bleek uiteindelijk leeg.

Bij de politie kwam de melding dat er een koffer op het bordes stond om 6.15 uur binnen. De melding over de koffer kwam van een voorbijganger.

Grote Markt Haarlem vrijgegeven na vondst verdachte koffer bij stadhuis

Een explosievenverkenner van de politie onderzocht de koffer. Rond 8.15 uur concludeerde hij dat de kofer leeg was.

Het onderzoek naar wie de koffer heeft achtergelaten, loopt nog. Hiervoor is de politie op zoek naar getuigen.

Aan het stadhuis hangen veiligheidscameras vanwege de zware beveiliging van burgemeester Jos Wienen, maar de politie was nog niet zo ver dat ze mededelingen kan doen over de beelden. Wienen wordt al langere tijd bedreigd en daarom constant beveiligd. Uit welke hoek die dreiging komt, is niet bekend.

Eerder donderdagochtend werd al een coffeeshop beschoten aan de Byzantiumstraat. Een woordvoerder van de politie zegt dat er op dit moment geen aanleiding is om te veronderstellen dat er een verband is tussen beide zaken.

Aangetroffen pakketje op bordes van stadhuis Haarlem blijkt een lege koffer te zijn. Grote Markt en omgeving weer vrijgegeven. De politie komt wel graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien? Bel dan 0900-8844

De Grote Markt in Haarlem is vanochtend enige tijd afgezet na de vondst van een verdachte koffer. De koffer stond op het bordes van het stadhuis, voor de ingang van het gebouw.

Na onderzoek bleek dat de koffer leeg was. De politie heeft de omgeving van het stadhuis daarna weer vrijgegeven.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem wordt al langere tijd ernstig bedreigd. Sindsdien wordt hij zwaar beveiligd. Wienen en zijn gezin zijn ondergebracht in een safe-house.

Wie er achter de bedreigingen zit, is nooit officieel bekendgemaakt. In de media wordt er een verband gelegd tussen de bedreigingen en de harde aanpak van Wienen tegen criminaliteit.

Het is niet bekend of de verdachte koffer te maken heeft met de bedreiging van burgemeester Wienen. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wie de koffer vannacht heeft neergezet.