Coffeeshop en bovenwoning doorzeefd met kogels in Haarlem – Hartvannederland.nl

HAARLEM – Coffeeshop Sandman aan de Zomervaart in Haarlem is dinsdagnacht rond 03.30 uur beschoten. Voor de ingang van de coffeeshop liggen meerdere kogelhulzen, meldden fotografen ter plaatse.

Het raam van de coffeeshop telt zeker acht kogelgaten. De bovengelegen woning is minstens zes keer geraakt. De coffeeshop bevindt zich in een woonwijk. Ook de gevel zou vol kogels zitten.

De eigenaar van de naastgelegen fietsenwinkel merkte vanmorgen pas iets op. ,,Ik ben er gewoon doorheen geslapen, zegt hij. ,,Niets gemerkt.

Dat is niet bij elke buurtbewoner zo. Sommigen aan de overkant, zeker honderd meter verder zijn wakker geworden door op vuurwerk gelijkende knallen. Een klant in de viswinkel in de straat zei dat hij op het tijdstip van de schietpartij nog wakker was. Ook hij heeft de schoten gehoord.

Echt geschokt lijken de bewoners van de Zomervaart en omliggende straten niet. ,,Het hoort erbij tegenwoordig, zegt een vrouw die de afzetting voorbij loopt. ,,Het is al de derde keer, ik kijk er niet meer van op, zegt ze met licht cynisme.

Een andere coffeeshop, Join us, in de buurt is half maart door de Haarlemse burgemeester Wienen voor onbepaalde tijd gesloten. De softdrugszaak werd toen voor de tweede keer in een paar maanden tijd gesloten.

Buurtbewoners willen niets kwijt over de eigenaren van coffeeshop Sandman. ,,Het zijn vriendelijke buurtgenoten. Dat wil ik graag zo houden, zegt een van hen. De rest zegt ze niet of nauwelijks te kennen.

De politie meldt dat er geen gewonden zijn en er nog geen enkele verdachte is aangehouden. Na het schietincident is de straat afgezet met lint. De forensische opsporingsdienst doet onderzoek.

Omwonenden zouden bij de politie melding hebben gemaakt van de schietpartij. De coffeeshop was op het moment van de beschieting al gesloten.

Tips? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952

02 apr.Photoshop-blunder: zie jij wat hier mis is?11:05Kamerlid onwel tijdens debat Anne Faber09:39Vader dwingt zoontje tot brute straf02 apr.Politie deelt idioot rijgedrag hardrijderGerelateerde artikelen11 mrt.BinnenlandVerdachte beschieting Delft opgepakt11 mrt.BinnenlandEén verdachte aanslag Delft voorlopig vrij08 mrt.BinnenlandHalsema sluit coffeeshop na explosies06 mrt.BinnenlandHalsema: vrijdag besluit over sluiting Smoke Palace06 mrt.BinnenlandLokambtenaren ingezet bij sisverbod03 mrt.BinnenlandGemak waarmee explosief wordt gebruikt verontrustendDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Foto: Laurens Bosch Foto: Laurens Bosch Coffeeshop Zomervaart Haarlem beschoten 03-04-2019, 05:36 | Van de redactie HAARLEM Een coffeeshop aan de Zomervaart is dinsdagnacht beschoten. Rond 3.35 uur werd de politie gebeld dat het pand meermaals beschoten is. De Zomervaart is ruim afgezet voor onderzoek. Vanaf afstand zijn zeker tien gaatjes in het rolluik te zien. Ook de ruit van de woning boven de coffeeshop is meermaals beschoten.

De coffeeshop bevindt zich tussen woningen, maar niemand raakte gewond en er is nog niemand aangehouden.

De recherche heeft gedurende de rest van de nacht onderzoek gedaan. Zij willen ook graag met getuigen in contact komen. Wie iets gezien of gehoord heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Afgelopen periode is een coffeeshop aan de Schalwijkerstraat ook meermaals beschoten. Deze coffeeshop is op last van de burgemeester gesloten.