Wilde, mogelijke agressieve serval ontsnapt in Haarlem – Hartvannederland.nl

Wilde, mogelijke agressieve serval ontsnapt in Haarlem - Hartvannederland.nl
Agressieve savannah ontsnapt in Haarlem | Binnenland
HAARLEM – Een savannah die agressief kan zijn, is ontsnapt in Haarlem. De katachtige, die luistert naar de naam Whalhallah, eet voornamelijk rauw vlees.

Het dier is al sinds vrijdag vermist in de omgeving van de Mary Fleischmannstraat en het laatst gezien in de wijk Meerwijk. Ook de politie in Haarlem kijkt naar het dier uit. Mensen die het beest denken te zien, wordt aangeraden om direct de dierenambulance en politie te bellen.

De serval die afgelopen vrijdag in de wijk Meerwijk in Haarlem ontsnapte, is gevonden. Het dier werd afgelopen weekend twee keer gespot bij een volkstuinencomplex waar het dier lekker in het zonnetje lag te genieten van de lente. “Hij was heel rustig”, laat de Dierenambulance weten aan EditieNL. Het dier is nog niet gevangen, maar daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

Het dier wordt vanwege zijn opvallende kleuren ook wel mini-cheetah genoemd. Een savannah kan een stuk groter worden dan een normale huiskat en heeft zeer lange poten.

Eerder berichtte stichting Amivedi dat het om een serval-kat ging. Een serval is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne. Een savannah-kat is een kruising tussen een serval en een huiskat. Op haar website heeft de stichting het ras inmiddels aangepast naar savannah.

Volgens een medewerker was het dier zondag ook al gezien in de volkstuin, waar hij “in het zonnetje lag te genieten van de lente”.

De serval, die naar de naam Whalhallah luistert, is mogelijk agressief richting mensen. Het gaat om een kruising tussen een volbloed serval en een savannah (een gedomesticeerde kat).

De katachtige eet voornamelijk rauw vlees en leeft normaal gesproken op de Afrikaanse savanne. Ze zijn een flink stuk groter dan normale huiskatten en maken bij agressie grommende en blaffende geluiden. De serval heeft een spitse kop, gestreepte poten en zwarte stippen op zijn rug.

In 2017 werd het houden van een serval als huisdier in Nederland verboden, omdat de dieren te wild zijn. Eigenaren die voor die tijd al een serval in huis hadden, mogen het dier houden tot het overlijdt.