Toen in Haarlem: in 1968 reed het bloemencorso in tegengestelde richting – indebuurt Haarlem – indebuurt

Toen in Haarlem: in 1968 reed het bloemencorso in tegengestelde richting - indebuurt Haarlem - indebuurt
Volg hier alles over het Bloemencorso in de Bollenstreek
Belangstellenden op een bijen- en natuurmarkt in Doorn. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de nationale bijentelling die dit weekend plaatsvindt. Deelnemers houden een half uur bij hoeveel en welke bijen ze hebben gezien. (Foto: ProShots)

Opnieuw zijn er protesten in Soedan. De actievoerders eisen een burgerregering in het Afrikaanse land, nadat de macht donderdag werd overgenomen door het leger. (Foto: AFP)

Volgens Jordi Bloem van MeteoGroup kan het komende nacht -1 worden op anderhalve meter hoogte. Aan de grond zelfs nog iets kouder. Dus het is wel goed dat ze de wagens binnen zetten. Zaterdag wordt het volgens Bloem ongeveer 8 graden. Dat is wel te koud voor de tijd van het jaar, want normaal is dat 12 of 13 graden. Maar als je beschut zit, is het wel te doen. Want er is behoorlijk wat zon.

Een visagist werkt de make-up van een Pakistaanse bruid. De vrouw treedt in het huwelijk in Karachi, waar door een welzijnsorganisatie voor vijftig koppels een massabruiloft is georganiseerd. (Foto: EPA)

Een man laat een rookbom afgaan tijdens een actie van de Gele Hesjes in het Franse Toulouse. De protestbeweging is al op 22 achtereenvolgende zaterdagen actief. (Foto: EPA)

We verwachten in ieder geval heel veel belangstelling en heel veel positiviteit, zegt voorzitter Heemskerk. Het grootste lentefeest van Nederland, zou ik zeggen. Ook al is het koel en kil, daar kun je je tegen kleden. We hopen dat het droog blijft.

Kijk terug: Verlichte Bloemencorso in Noordwijkerhout

Indonesische dansers tonen hun steun voor de Indonesische presidentskandidaat Joko Widodo. De parlements- en presidentsverkiezingen vinden op 17 april plaats. (Foto: EPA)

De bloemen kunnen niet tegen de nachtvorst, zegt Willem Heemskerk, voorzitter van Bloemencorso Bollenstreek. We hebben dus besloten om onderdak te zoeken voor de bloemen en onze praalwagens.

De bloemencorso passeert Noordwijk. De praal- en luxewagens rijden vanuit deze gemeente naar Haarlem, waar ze zondag in het centrum van de stad zullen staan. (Foto: ProShots)

Video: BLOEMENCORSO: Praalwagens uit de Bollenstreek rijden van Noordwijk naar Haarlem

Prinses Beatrix bezoekt in Bergeijk een tentoonstelling over wijlen kunstenaar Ad Dekkers, waar alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. (Foto: ANP)

Noordwijkerhout Wie het vertrek van het verlichte Bloemencorso in Noordwijkerhout vrijdagavond heeft moeten missen, kan deze in dit artikel terugkijken.

De verlichte praalwagens reden vrijdag door de Bollenstreek. Zaterdagochtend vertrekt de stoet vanaf de boulevard in Noordwijk richting Haarlem. Daar komen de wagens zaterdagavond om tien uur aan.