Onvoorstelbaar! Haarlemse jongens voetballen met levende duif – indebuurt Haarlem – indebuurt

Haarlem – De dierenambulance heeft donderdag een duif moeten laten inslapen, nadat het beestje door een groep jongens als voetbal werd gebruikt.

De hulpverleners kregen een melding binnen van een ooggetuige. De vrouw had de jongens met het dier over zien schieten. Bij aankomst zat het diertje zielig en alleen op de stoep, schrijft een medewerker van de dierenambulance op Facebook.

In het vogelhospitaal bleek hoe erg de duif er aan toe was. De jongens hadden zijn vleugels kapot getrapt, waarna is besloten om de duif in te laten slapen: Stoer hoor mannen ( slappe #%$$£¥ ).

Het is niet de eerste keer dat dieren door jongeren gebruikt worden als voetbal. Vorige week werd er nog een jong egeltje mishandeld in Oss. De Dierenambulance moest daar een half jaar oude egel in laten slapen, nadat hij door beschonken jongens in Oss was gebruikt als voetbal.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

En vorig jaar oktober ging het ook mis. Jongeren uit Naarden stalen toen een kip van een kinderboerderij. De tieners stopten de kip in een zak en gebruikten deze als bal. Ook de kip overleefde dit niet.