Flatgebouw Haarlem ontruimd om brand | Binnenland – Telegraaf.nl

Flatgebouw Haarlem ontruimd om brand | Binnenland - Telegraaf.nl
Grote brand in flat Haarlem geblust, 48 woningen uit voorzorg ontruimd
HAARLEM – Update – De brandweer in Haarlem heeft een flatgebouw ontruimd aan de Rudolf Steinerstraat wegens een brand. Het gaat in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder van de brandweer. Even na middernacht was de brand geblust.

De brand ontstond even voor elf uur woensdagavond op de 2e etage. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg. Er is veel rookontwikkeling. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Brand in flat Haarlem na explosie: tientallen woningen ontruimd

De hulpdiensten zijn bezig opvang te regelen voor de geëvacueerde bewoners. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners weer kunnen terugkeren naar hun woningen.

Haarlem is een plaats in de provincie Noord-Holland en valt onder de P2000-regio Kennemerland. De hulpdiensten in Haarlem reageren onder meer op 112 meldingen die bij deze veiligheidsregio binnenkomen. Via P2000 worden deze 112 meldingen uitgestuurd naar bijvoorbeeld het juiste brandweerkorps, ambulancedienst of de dienstdoende politieagenten.

De brand ontstond op de tweede etage. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd. Er is veel rookontwikkeling. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Het is nog onduidelijk waar de geëvacueerde bewoners worden opgevangen.

Het vuur sloeg zowel aan de voor- als achterkant van de woning naar buiten, liet de woordvoerder weten. De rookontwikkeling was enorm. De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig om het vuur te blussen.

Alarmeringen.nl bestaat sinds 2004 en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site is maandelijks goed voor meer dan 5 miljoen pageviews.

Enkele ambulances stonden paraat voor het geval er toch nog gewonden zijn. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter ingezet. Of er mensen in de woningen aanwezig waren ten tijde van de brand is niet duidelijk. Hulpdiensten zijn op het moment bezig met het regelen van opvang voor de geëvacueerde bewoners.

Ook over de oorzaak bestaat nog onduidelijkheid. Er gaan geruchten dat de brand werd voorafgegaan door een explosie, maar dat kan nog niet worden bevestigd door de Veiligheidsregio.