Lichaam aangetroffen na uitslaande brand in flat Haarlem – RTL Nieuws

Lichaam aangetroffen na uitslaande brand in flat Haarlem - RTL Nieuws
Dode bij brand in flat Haarlem na explosie
In een uitgebrand appartement in Haarlem heeft de brandweer vannacht een lichaam gevonden, terwijl eerst werd aangenomen dat alle bewoners van het flatgebouw waren geëvacueerd. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De brand ontstond gisteravond even voor 23.00 uur op de tweede etage van een flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat. 48 woningen werden uit voorzorg door de brandweer ontruimd. 

Enkele ambulances stonden paraat voor het geval er toch nog gewonden zijn. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter ingezet. Of er mensen in de woningen aanwezig waren ten tijde van de brand is niet duidelijk. Hulpdiensten zijn op het moment bezig met het regelen van opvang voor de geëvacueerde bewoners.

Eerst werd er vanuit gegaan dat alle bewoners waren geëvacueerd, maar later vannacht meldde de brandweer toch een lichaam te hebben gevonden.

Verschillende getuigen meldden aan lokale media dat ze voorafgaand aan de brand een explosie hoorden. Dat werd later door een woordvoerder van de brandweer bevestigd. Bij de brand kwam veel rook vrij. 

Lokale media melden dat bewoners van acht appartementen elders zijn opgevangen. Alle andere geëvacueerde bewoners konden in de loop van de nacht terugkeren naar hun woning.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.