Picnic binnenkort ook in Haarlem en Heemstede – Haarlems Weekblad

PR / Picnic Picnic binnenkort ook in Haarlem en Heemstede 03-10-2019, 06:00 HAARLEM Online supermarkt Picnic breidt zijn service verder uit in Noord-Holland. Vanaf begin november bezorgen de duurzame elektrische wagentjes de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs in Haarlem en omliggende plaatsen. Daardoor kunnen ruim 100.000 huishoudens kennismaken met de websuper. 

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden.

Volgens de onlinesuper kunnen door deze uitbreiding van het bezorggebied meer dan 115.000 huishoudens kennismaken met Picnic. Het gaat dan om huishoudens in Haarlem, Heemstede, Santpoort-Zuid, Bloemendaal, Aerdenhout, IJmuiden en Driehuis. De uitbreiding naar deze regio, regio Kennemerland, is volgens Picnic-oprichter Michiel Muller een logische keuze. Zo zegt hij dat er veel werkende mensen en jonge gezinnen in Haarlem wonen. Muller: ‘Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk heeft met werk, hobbys en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren.’

VEEL JONGE GEZINNEN Nu wordt dus Haarlem aan dat lijstje toegevoegd. Daarnaast gaat Picnic straks bezorgen in omliggende plaatsen Heemstede, Santpoort-Zuid, Bloemendaal en Aerdenhout. Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de regio Kennemerland, met als middelpunt Haarlem, een logische keuze. “Haarlem is een stad met veel werkende mensen en jonge gezinnen. Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk met werk, hobbys en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren.” 

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden. Medio september kwam naar buiten dat de websuper binnenkort in het Overijsselse Hengelo bezorgt.

De boodschappen worden voor het hele gebied vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan. Er wordt gestart met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. Met deze karretjes en medewerkers worden ook boodschappen bezorgd in IJmuiden en Driehuis, waar Picnic eveneens van start gaat. 

De boodschappen worden vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd, in eerste instantie met 10 wagens en 30 bezorgers. Eind 2019 moet dit gestegen zijn naar 20 wagens en 60 runners.

IJMUIDEN Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf begin november ook in IJmuiden en Driehuis. De duurzame elektrische wagentjes brengen de boodschappen gratis bij ruim 15.000 huishoudens. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden.

HAARLEM – Onlinesupermarkt Picnic gaat in meer Noord-Hollandse plaatsen thuisbezorgen. Vanaf begin november bezorgt Picnic in Haarlem en omgeving.

Nu wordt dus IJmuiden aan dat lijstje toegevoegd. Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de vissersplaats een logische stap. “Het is een dorp met veel gezinnen en hardwerkende mensen. Dit is een doelgroep die het al erg druk heeft met werk, hobbys en kinderen. Met onze bezorgservice nemen we de tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen.” Ook Driehuis kan straks van de efficiënte bezorgservice van Picnic profiteren.

Ontvang 3 keer per week de gratis nieuwsbrief van Distrifood en blijf op de hoogte van het laatste branche- en vaknieuws voor supermarkten.

WEBSUPER De boodschappen worden voor het hele gebied vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan. Er wordt gestart met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Met deze karretjes en medewerkers worden ook boodschappen bezorgd in Haarlem en Heemstede, waar Picnic ook van start gaat. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers.