Man slaat agent met vuist in gezicht in Haarlem – Telegraaf.nl

Man slaat agent met vuist in gezicht in Haarlem - Telegraaf.nl
Agenten in gezicht geslagen in Haarlem en Zaandijk
Twee agenten van de politie-eenheid Noord-Holland zijn dit weekend mishandeld tijdens werktijd. Allebei kregen een klap in hun gezicht.

In het centrum van Haarlem namen twee agenten rond 03.00 uur poolshoogte na een conflict tussen een portier en een bezoeker van een horecazaak. Een van de twee agenten stond met de man die uit de zaak was gezet te praten toen die hem ineens een stomp gaf in zijn gezicht.

Het was de tweede mishandeling van een agent in Noord-Holland dit weekend. Op zondagochtend kreeg een agent bij een horecagelegenheid aan de  Riviervismarkt in Haarlem van een ‘klant’ een vuistslag in zijn gezicht. Deze agent heeft ook aangifte gedaan van mishandeling.

Na de klap rende de man weg. De andere politieagent wist hem te arresteren. De mishandelde agent heeft aangifte gedaan, schrijft NH Nieuws.

De agent hielp zijn collega´s met de insluiting van een 50-jarige man uit Zaandam. De verdachte zat op een stoel waaruit hij ineens opstond en de agent op zijn hoofd sloeg.

Een dag eerder was het ook al raak op het politiebureau in Zaandijk. Een agent die een 50-jarige man vasthield, kreeg onverwacht een klap tegen zijn hoofd. Ook deze agent heeft aangifte gedaan.

Zaterdagochtend vroeg, rond 5.45 uur werd een politieagent het slachtoffer van mishandeling op het politiebureau in Zaandijk.

In een reactie noemt de politie de acties onacceptabel. “Agressie of geweld tegen medewerkers, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.”

Als het Lagerhuis dinsdag voor de Johnson-deal stemt, is er weinig uitstel nodig. Als het akkoord wordt afgewezen, is het een ander verhaal.

Ruim 200 mensen zoeken naar vermiste vader uit Oosterhout Sacco Tange is al een week niet meer gezien. Hij is niet teruggekomen van een wandeling.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.